≫ 

Tomić se brecnuo na novinarsko pitanje: Ko je kriv? Evo, ja sam kriv, za sve sam ja kriv, igrače da mi ostavite na miru

Trener Zvezde ušao u polemiku sa novinarom posle poraza od Monaka

  • 9

Drugi put uzastopno su košarkaši Zvezde poraženi glatko u Evrokupu, no prerano je da se pale alarmi za uzbunu, mada nije prijatno kada se vide brojke ubačenih poena u koš crveno-belih.

Prvo Ulm 95, pa Monako 91...

Nije čudo što je Tomić već na poluvremenu ljutito izbacio iz sebe "terrible defense" po izlasku iz svlačionice gde je pokušao da trgne ekipu.

Na kraju utakmice bio je staloženiji u opisu meča svestan da nervoza ne pomaže mnogo u ovakvim situacijama.

- Ovo je već druga utakmica u Evrokupu da primamo preko 90 poena: Ulm 95, Monako 91, a pre Ulma smo bili najbolja odbrana u Evrokupu, kao što ste vi rekli - počeo je obraćanje novinarima trener Zvezde.

- Sa druge strane, ako počneš utakmicu da ne igraš odbranu kao što smo mi počeli, u prvom poluvremenu i u prvoj četvrtini, to je odmah prednost za gostujući tim. Poen za poenom, 45:44 (prvo poluvreme), to je prednost za goste. Ja sam pokušao da napravim reakciju kod mojih grača, da ih vratim da odigraju bolju odbranu, ali reakcija je bila da su dobili 32 poena u trećoj četvrtini.

Nema mesta za brigu, glavna je poruka Tomića, ipak biće je uskoro ako se bude nastavilo sa sličnim izdanjima.

- Moramo da naučimo da iz utakmice koju smo izgubili odreagujemo. Nema plakanja, od plakanja niko nije dobio, samo radom na terenu može da se izađe iz jedne ovako loše utakmice.

Tomićeva filozofija psole poraza: Rad, rad i samo rad Foto: MN Press

Na pitanje šta je razlog slaboj odbrani i velikom broju izgubljenh lopti, Tomić je rekao:

- Znate šta, ne mogu ja sad da uđem svakom igraču u glavu, to je trenutak, jedna sekunda, možda i manje. Sigurno da nijedan igrač neće da pogreši, ali košarka je takva igra da će uvek biti pogrešnih pasova. Ne treba sad kriviti igrače, treba samo raditi, jer posle ovakvih utakmica, kao što rekoh, samo radom može da se nešto promeni.

Odakle tolike oscilacije protiv Breše, Ulma, Monaka? Kažete nisu krivi igrači, ko je onda kriv, glasilo je pitanje koje je nateralo Tomića da promeni tonalitet.

- Eto, ja sam kriv, ja sam... - brecnuo se Tomić, pa nastavio:

- U odnosu na igrače uvek je trener kriv. Moja je greška. Ako hoćete da vidite ko je kriv, moje igrače niko neće dirnuti dok sam ja ovde. Ako je neko kriv za nešto, ja sam.

Nastavio je obraćanje novinaru Tomić.

- Ne treba ulaziti u to ko je kriv, to vam govorim. Posle utakmice protiv Breše, vaše pitanje je bilo da smo razmišljali da kaznimo igrače. Ja sam vam odgovorio da smo posle 11 pobeda zaredom razmišljali da damo neku premiju. Dakle, vi ste uvek tu, kako bih vam rekao, da nađete da postoji neki problem. Uvek je neka agresivnost u vašem pitanju. Ali, ok, vaše je da postavite pitanje, a ja da dajem odgovor.

Nije odustajao novinar, koji je primetio neshvatljiv pad u igri ekipe koja je odvela Zvezdu u novi poraz.

- Rekao sam vam već, ne može ekipa od priprema i početka sezone da igra bez oscilacija. Koji je to tim čija forma ide stalno gore? Sećate li se kako je Real počeo proteklu sezonu? Sa sedam izgubljenih. Da li je imao sedam izgubljenih? Ko je na kraju bio prvak Evrope? - uzvratio je tomić kontrapitanjem.

VIDEO: Milan Tomić nije želeo da otkrije koji je glavni cilj Zvezde u Evrokupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    14. novembar 2018 | 22:48

    Ovo je danas bila katastrofa ,ali vidi se da nam fali plejmejker i krilni centar tu smo Tanki ne moze Regland sve sam ,glavu gore napred Zvezdo

  • ACA Nis

    14. novembar 2018 | 22:35

    Tomic je u pravu.

  • Sapunica

    14. novembar 2018 | 22:36

    Ala se uobrazio mali hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA