≫ 

Sve je lakše kad obaraš rekorde: Džikić zadovoljan posle istorijske pobede Budućnosti!

Odlično šutersko veće i šrva pobeda u Evroligi obradovala je trenera Podgoričana

  • 7

Budućnost je pobedila Baskoniju 99:84 u meču 7. kola uz 21 pogođenu trojku iz 34 pokušaja i tako došla do prve ovosezonske pobede u najelitnijem košarkaškom takmičenju Evrope. 

Trener podgoričana Aleksandar Džikić analizirao je samu utakmicu.

- Radili smo na terenu neke stvari koje su verovatno naš limit. Na kraju smo pobedili, to je ključno. Naravno da nismo planirali da postignemo 21 trojku. Oborili smo rekord kluba iz 1996. godine sa finala Kupa Crne Gore, oborili i evroligaški rekord. Raširili smo igru, šta da radimo, to je pomoglo - rekao je Džikić posle utakmice.

On je posebno je pohvalio Edvina Džeksona, koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u klub.

- Važan je za nas, jer je izuzetan skorer. Ostatak tima je osetio da mu je ruka "vruća". Što se tiče varijante u kojoj centar širi igru, to smo sada prinuđeni da igramo. Sve je lakše kad pogađaš trojke i obaraš rekorde.

- Mislim da su ovi momci zaslužili aplauze i ranije. Imamo devet igrača u rotaciji, a sledi izuzetno težak ritam mečeva: Partizan, Himki, CSKA za osam dana. Teško je, ali moramo zadržati energetski nivo. Nemamo drugu opciju - rekao je Džikić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    15. novembar 2018 | 23:20

    Upisali ste prvu i poslednju pobedu. To sto su vas u...le trojke veceras to se ne desava svake utakmice. Tek ce vas puniti Fener, Olimpiakos, Real, CSKA,

  • Vlajko

    15. novembar 2018 | 22:17

    I to vam je to.

  • Filip

    15. novembar 2018 | 22:25

    To delimicno kao Zvezda prosle sezone, trener ne zna sta da radi pa kad su igraci raspolozeni za gadjanje sa daljine pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA