≫ 

Zvezdina savršena uvertira za derbi: Crveno-beli stotkom "pregazili" Mornar, ovacije za Kešelja! (FOTO) (VIDEO)

Šampion ABA lige poigrao se sa gostima, zadržao perfektan učinak u Regionalnom takmičenju

  • 14

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su savršen učinak u ABA ligi, a novu "recku", osmu po redu, igrači Milana Tomića upisali su protiv Mornara u "Pioniru" - 104:71.

Pitanje pobednika praktično je prestalo da se postavlja već na poluvremenu, do tada su crveno-beli akumulirali vođstvo od 18 poena (50:32), pa je nastavak doneo samo rutiniranje posla šampiona ABA lige.

Bili Beron je u startu najjače povukao svoj tim ka pobedi, ubacio je Amerikanac osam poena već u prvoj četvrtini, ukupno 18 (4/7 za tri), s tim da je bio bez poena u poslednjoj deonici kada nije ni ulazio.

Ono što je Beron radio spolja, Odžo je u reketu - bio nezaustavljiv za goste dok se gradila velika razlika.

Zvezdin centar je gospodario pod košem, upisao 16 poena uz nekoliko atraktivnih zakucavanja i 10 skokova kojima je kompletirao "dabl-dabl".

I drugi "rezervni" centar je, uz Odža, iskoristio šansu, koju nije Cirbes kao starter. Ristić se konačno nametnuo Tomiću sa solidnom partijom, uz jednu pogođenu trojku upisao je 14 poena.

Na drugoj strani, jedan od razloga očajnog ofanzivnog izdanja Mornara je pravi šuterski fijasko nekada najboljeg strelca Evrolige Bobija Brauna. Bivši "ubica" protivničkih odbrana, doduše sada u poznim igračkim godinama imao je šut za dva 1/7, za tri 1/8 - zanimljivo, i pored silnih promašaja, ubacio je 19 poena od čega 14 sa linije penala!

Poseban pečat pobedi Zvezde dao je pomalo zaboravljeni Marko Kešelj, koga je Tomić uveo u finišu utakmice, a ovaj mu se odužio sa dve trojke iz dva šuta, i dve asistencije, i pobrao ovacije sa tribina.

Iskoristio je, naravno, Tomić priliku da ukaže priliku svim raspoloživim snagama, posebno što je već sledeći meč verovatno i najizazovniji od svih do sada - derbi sa Partizanom.

Reglend i Bobi Braun u duelu Foto: aba-liga.com

U periodu kada je pobednik odavno bio poznat, dobar impuls davao je Nenadić sa 8 poena i 4 asistencije, vredi pomenuti i kvalitetan timski učinak prvog plejmejkera Reglenda sa 9 poena i 9 asistencija.

Generalno, Zvezda je timski "razbila" goste čiji je glavni adut - šut spolja, u startu neutralisala i na temelju ispunjenih defanzivnih zadataka, u fazi napada gradila prednost raznovrsnim rešenjima.

Tomić je dobio ono što je tražio od igrača posle poraza od Monaka - reakciju. Ona je bila evidentna od prvog  minuta utakmice u kojoj je, kao što i rezultat pokazuje, postojao samo jedan tim.

Crvena zvezda - Mornar 104:71 (23:16, 27:16, 28:27, 29:12).

Crvena zvezda: Reglend 9, 9as, Čović 3, 5as, Kešelj 6, 2as, Nenadić 8, 4as, Lazić 4, Faje 5, Beron 18, Dobrić 8, Ristić 14, Simanić 11, Cirbes 2, Odžo 16, 10 sk.

Mornar: Mićović 2, Braun 19, 5as, Kenig 4, Dernovac 4, Pavić 8, Vujošević 4, Pavićević, Voler 19, Sane 7, Vranješ, Rebić, Luković 4.

Foto: aba-liga.com
Nema prolaza za Sanea kroz Zvezdin zid sa Odžom i Fajeom Foto: aba-liga.com

ABA liga, 8. kolo

Petak

Igokea - Olimpija 115:105

Subota

FMP Železnik - Cedevita 81:95

Crvena zvezda - Mornar 104:71

Nedelja

Krka - Mega Leks 17

Budućnost - Partizan 19

Ponedeljak

Cibona - Zadar 18

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA