≫ 

Partizan "pao" u Morači, Budućnost slavila u derbiju ABA lige!

Crno-belima nisu pomogle trojke da se vrate u igru protiv evroligaša

  • 21

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti u derbiju 8. kola ABA lige, rezultat je posle uzbudljvog meča u Podgorici bio 75:71.

Partizanu je ovo bio četvrti poraz iz osam mečeva, Budućnost je sada na deobi drugog mesta sa Megom sa učinkom 6-2, iza lidera Zvezde koja je perfektna sa osam pobeda, i suočavanjem upravo sa "večitim rivalom" u narednom kolu.

Crno-beli su na terenu evroligaša imali i (ne)očekivanu pomoć Radeta Zagorca koji je sa zaštitnom maskom odigrao dobar meč, završio ga sa 8 poena i 5 asistencija i dve važne trojke koje su ostavile goste "u igri" da pobede u poslednjoj deonici.

Zagorac se pre utakmice najavio "fotkom" sa specijalnom zaštitom nosa koji je nedavno operisao.

Crno-beli su platili ceh slabijoj prvoj četvrtini u kojoj su igrači Budućnosti akumulirali ključnu razliku i čuvali je do kraja utakmice.

Taj period meča završen je rezultatom 26:16.

Sve posle toga bila je jurnjava Trinkijerijevog tima ka preokretu koji se nije desio, iako je u nekoliko situacija bio na pomolu. Podgoričani su, uz kratke intervale trzavica, apsolutno kontrolisali igru i rezultat u prvom poluvremenu koje je završeno verovatno najefektnijim potezom dosadašnjeg dela sezone - trojkom Nemanje Gordića sa svoje polovine!

U tom trenutku rezultat je bio 40:30.

Partizan je sa nešto više energije krenuo u nastavku, Janković je sa dve trojke rezuiltatski približio Beograđane rivalu, prepolovio prednost, ali je Budućnost i tada, ali i posle svakog naleta gostiju pronalazila rešenje da uzvrati.

Finiš treće deonice bio je prava prilika da Partizan potpuno uhvati priključak, pošto je Pejdž pogodio dve vezane trojke, a Marinković "dugu dvojku" za prilazak na 54:52. Delovalo je da gosti, nošeni tom energijom, mogu održati isti tempo i napadačku preciznost u odlučujućoj četvrtini.

Žestoku borbu vodili su pod košem Omić i Lendejl Foto: Buducnost VOLI

Barović je prvi prekinuo seriju Partizana, a onda se desio jedan od dva ključna detalja koji su odveli goste u poraz: Stefan Janković, do tada najbolji kod gostiju sa 15 poena (trojke 3/4), se povredio i nije se vraćao u igru. Budućnost je u međuvremenu uspela da održi 4-6 poena razlike i sa tom zalihom uđe u samu završnicu koja je bila uzbudljiva.

Zapravo, sve je rešeno u razmaku od dvadesetak sekundi.

Naime, Marinković je iz "kornera" pogodio trojku za prilazak na 71:68 - 01:39 pre kraja, a onda je usledio drugi ključni razlog poraza Beograđana - trojka koju je ubacio Ivanović odmah u narednom napadu Podgoričana. Bila je to njegova jedina trojka na utakmici, ali i najvažnija da se održi rezultatska distanca u trenutku kada gostima nije preostalo mnogo vremena i energije da uzvrate.

Budućnost, predvođena najefikasnijim Erlom Klarkom (20p), uspela ja da bez drame privede meč kraju i osvoji važnu pobedu koja je učvrstila Podgoričane pri vrhu tabele.

Budućnost - Partizan 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19)

BUDUĆNOST: Džekson 11 (4as), Ivanović 5, Su. Šehović 3 (6sk), E. Klark 20 (6sk, 3as, 2ukr), Barović 8, K. Klark (4sk), Se. Šehović, Starovlah, Gordić 10 (3sk, 6as), Omić 7, Popović, D. Nikolić 11.

PARTIZAN: Pejdž 10 (5as), Trifunović, Si 7 (8sk), Marinković 10 (3sk, 2as), Gegić 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 8 (5as, 3izg), Janković 15 (trojke 3/4, 6sk, 3as), Lendejl 6, Gagić 10 (6sk), A. Nikolić 3.

Foto: Buducnost VOLI
Alen Omić zakucava pored Jankovića i Pejdža Foto: Buducnost VOLI

ABA liga, 8. kolo

Petak

Igokea - Olimpija 115:105

Subota

FMP Železnik - Cedevita 81:95

Crvena zvezda - Mornar 104:71

Nedelja

Krka - Mega Leks 82:69

Budućnost - Partizan 75:71

Ponedeljak

Cibona - Zadar 18

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk nkk

    18. novembar 2018 | 20:53

    Partizan je pao svuda.. i padace jos više za se ko je najbolji ZVEZDA

  • joakim

    18. novembar 2018 | 19:27

    Veceras navijam za njih necu da kazem ime kao Tumbakovic postujem crnogorce ali ne podnosim milogorce.

  • Zika

    18. novembar 2018 | 20:55

    Njima ni Dzordan ne pomaze,a kamoli ovaj Talijan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA