Džikić ishvalio Partizan: Pobedili smo ekipu koja će se boriti za titulu

Trener Podgoričana svestan da je njegov tim savladao velikog rivala

  • 7

Budućnost je upisala drugu vezanu pobedu, Partizan drugi vezani poraz - dva tima odigrala su sjajan meč u "Morači" koji je završen trijumfom Podgoričana protiv tima za koji trener šampiona ABA lige tvrdi "da će se boriti za titulu".

- Razdvojio bih ABA ligu i Evroligu. Nisu za poređenje. Ovu utakmicu bih uporedio sa utakmicom protiv Cedevite u Zagrebu. Danas smo to zaključali, igrali smo pametnije, čvršće. Znači nam takva pobeda, više igračima, nego meni - rekao je Džikić, čiji tim je slavio rezultatom 75:71 pošto je poveo "+10" još u prvoj četvrtini, a onda odbio nekoliko opasnih trojkaških naleta Beograđana.

- Svih 40 minuta su bili u igri, pravili su greške, kao i mi, ali to je tim koji će se boriti za titulu. Zadovljan sam što smo nakon pobede u Evroligi uspeli da se dignemo energijom i fokusom.

Pohvalio je Džikić i Erla Klarka čijih 20 poena su napravili razliku na kraju.

- Igrao je dobro, pomaže nam, važan je deo naše ekipe. Nadam se da će na ovom nivou biti što duže.

VIDEO: Pogledajte najbolje poteze sa utakmice u "Morači".

Danilo Nikolić je protiv Partizana i Baskonije imao veću minutažu, pokazalo se kao ispravna odluka pošto je u oba meča imao zapaženu ulogu.

- Mi smo malo promenili način igre, sada se drugačije otvaramo, a onda smo mnogo opasna ekipa - rekao je Džikić, pred čijim je timom, nakon dve vezane pobede, novi veliki izazov - Himki u gostima.

- Ne znamo da li će igrati Šved, nije ga bilo nekoliko utakmica. Sa njim i bez njega to su dve ekipe. Idemo da probamo i protiv Himkija i protiv CSKA, šta nas briga.

VIDEO: Pogledajte najatraktivniji potez utakmice Budućnost - Partizan: trojku Gordića sa svoje polovine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA