≫ 

Još jedna istorijska noć za Lebrona Džejmsa (FOTO) (VIDEO)

As Lejkersa je ubacio 51 poen u ubedljivoj pobedi i tako postao 5. igrač u NBA ligi kom je to pošlo za rukom u dresu tri različita kluba

  • 0

Ako su pre meča sa Majamijem naslovi u američkim medijima bili da se Lebron Džejms ''vraća kući'', onda bi jutro psole gostovanja Los Anđeles Lejkersa trebalo da stoji ''Kralj je zapalio kuću.''

Jer, jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena ubacio je svom bivšem klubu čak 51 poen u pobedi od 113:97.

Ubacio i ponovo ušao u istoriju! naime, Kralj Džejms je postao tek 5. igrač koji je za tri kluba dao 50+ poena.

Zanimljivo, jedina drama na meču bila je samo to hoće li Lebron probiti tu granicu od 50 poena. A učinio je to po 13. put u karijeri.

- Samo mu dajte loptu i sklonite se - govorio je bek Lejkersa Kuzma tokom meča.

Majami nije zaboravio Lebrona, i navijači su to dokazali na početku meča kada su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom i skandiranjem.

Džejms pozdravlja navijače u Majamiju Foto: AP/Tanjug

Takođe, ni Džejms nije zaboravio Majami.

- Uvek je lepo igrati ovde. Nekada smo imali loše trenutke, više je bilo onih dobrih, a ja ću uvek poštovati ove navijače - jasan je bio as Lejkersa koji je uz 51 poen dodao i osam skokova.

Pratio ga je Kaldvel - Poup sa 19 poena, Kuzma je imao 15, a Ingram 13. U redovima Majamija Elington je imao 19, Džonson i Ričardson po 17, a Mekgruder 14.

Povrede Drejmonda Grina i Stefona Karija i te kako su uticale na rezultat Golden Stejta na gostovanju u San Antoniju - šampion je poražen od Sparsa rezultatom 104:92!

Bio je to četvrti poraz na pet mečeva, odnosno peti na poslednjih sedam. I to posle onog sjajnog niza od 8-0.

- Ovo je pravi NBA. Nismo bili u stvarnom NBA poslednje četiri godine. Bili smo u snu. Sada smo suočeni sa pravim nezgodama i moramo da se izborimo s time - rekao je trener Ratnika Stiv Ker.

Durent, Grin i Kuk su bili jedini koji su ''igrali'' za Golden Stejt.

Izraz Durentovog lica sve govori Foto: AP/Tanjug

Prvi je postigao 26 poena i imao 10 skokova i osam asistencija, drugi poen manje, dok je Kuk završio meč sa 16 poena i osam skokova.

Lamarkus Aldridž je sa 24 poena i 18 skokova bio najbolji u redovima Sparsa. Demar Derozan je ubacio 20, Gej poen manje, dok je Belineli meč završio sa 12 poena.

Što se tiče mečeva u noći između nedelje i ponedeljka, vredi pomenuti i ubedljivu pobedu Orlanda nad Njujorkom rezultatom 131:117 (Vučević 28 poena i 10 skokova), kao i trijumf Portlanda nad Vašingtonom (119:109) uz dabl-dabl Jusufa Nurkića - 13 poena i 14 skokova!

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA