≫ 

Trinki je moj stari prijatelj, želeo sam ga u Zvezdi: Čović pohvalio trenera Partizana i govorio o crveno-belima i derbiju!

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana ističe da će Trinkijeri doneti nešto novo u ABA ligu

  • 7

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pred košarkaški Večiti derbi, koji se igra ove subote, istakao je da izuzetno ceni aktuelnog trenera Partizana Andreu Trinkijerija, kojeg je želeo na klupi Zvezde, kao i o drugim aktuelnim košarkaškim temama. 

On je u razgovoru za Informer govorio o aktuelnoj sezoni Zvezde, dotakao se i Nikole Jokića i reprezentacije Srbije, kao i ciljevima crveno-belih u ovoj sezoni.

- Cilj je dobar plasman u ABA. Zadovoljan sam kako smo krenuli, stabilizovali smo tim, koristimo situaciju da stabilizujemo i klub posle napornih sezona u Evroligi. Ko nije igrao EL ne zna koliko je teško proći Evroligu u svakom pogledu, organizacionom, finansijskom...To što se od Zvezde stalno očekuje da se pobeđuje - to je Zvezda. Ko ne može da igra i radi pod pritiskom ne traba da ulazi u kolo Zvezde. Nikada u celom životu nećete imati samo pobede, mora biti poraza samo da budu tamo gde je manje značajno.

VIDEO: Nebojša Čović otkriva: Može li Zvezda u Evroligu naredne sezone?!

Čović se dotakao i predstojećeg derbija sa Partizanom, i istakao da je to za Zvezdu meč kao i svaki drugi, a otkrio je i svoj odnos sa trenerom Partizana Andreom Trinkijerijem, za koga ima reči hvale.

Trinki je moj stari prijatelj, zanimljiv je. Nije me iznenadilo što je potpisao za Partizan. Mislim da je bio nestrpljiv, da je nestrpljivo uradio jer se otvorio posle toga Makabi, pa Baskonija - evroligaški klubovi. On je dobar trener, zna posao trenera i šou majstora. Razgovarali smo, on je otišao u Ameriku da vidi da li će tamo biti pomoćni trener, imao je saobraćajni udes. Jedne godine sam čekao, pa dočekao, ove godine nisam mogao da čekam.

VIDEO: Trinkijeri o tome hoće li preuzeti Zvezdu ili Partizan

- Nisam ga video od dolaska u Beograd, videćemo se uskoro. Ne verujem da ćemo se videti u subotu, mirnije mi je da gledam derbi sa strane - kazao je Nebojša Čović i dodao:

- Nemamo razloga da se nešto posebno "palimo", idemo jednu po jednu, polako. Trinkijeri će dati nešto novo, celoj košarci u našoj zemlji. Sportska scena u Srbiji liči na gladijatorske arene, malo jednog i drugog, pa da bude zanimljivo. Kako je ko koga dovodio, priče o parama, državnim projektima, bankomatima... Zvezda je u svakom trenutku spremna da položi svoj račun, ali kada to drugi urade.

Iako je Trinkijeri bio kandidat za klubu Zvezde, Tomić je ipak preuzeo ekipu; Foto: MN Press

Predsednik crveno-belih posebno naglašava važnost igranja za reprezentaciju i neophodnost razgovora sa mladim igračima poput Nikole Jokića.

Ne volim kada igrači odbiju da igraju za reprezentaciju. Kada sam bio predsednik KSS Jugoslavije uspeo sam da vratim sve igrače koji nisu hteli da igraju. Imamo kratku pamet, jurio sam se sa Divcem, Danilovićem, Paspaljem... Sve smo razgovorom rešili.  Dužan si da svojoj zemlji vratiš ono što je uložila u tebe. Svaki klub iz tvoje zemlje je naša zemlja. Niko se nije rodio kao NBA igrač.

- Uvek može da se nađe prostor da se igra za reprezentaciju pod uslovom da nije koncept kao sada u FIBA. Ali, FIBA ne sme ni da pogleda ka NBA a maltretira Evropu. Za mene je repezentacija najvažnija stvar. Igrač kada obije - mislim da nije dovoljan broj razgovora napravljen sa njim. Ne veruje da bi Jokić odbio da je napravljen dobar pristup. Morate da se čujete sa njima, da ih pitate kako žive, da li imaju probleme, da li možete da im pomognete. Ali, nije to moje.

VIDEO: Nisam jeo burek dva meseca - Jokić nasmejao novinare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kopro

    20. novembar 2018 | 18:46

    Ćoki, Ti nemaš prijatelje.

  • Ares

    20. novembar 2018 | 22:14

    Čoviću jedini tvoj prijatelj je sarapa sa pinka

  • Tref

    20. novembar 2018 | 18:52

    Stari lisac...sad ce da upali ruznu stranu brda a ini ne vide da trinki dosao zbog provoda i para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA