≫ 

Andora održala čas bledoj i uspavanoj Zvezdi: Crveno-beli porazom najavili derbi sa Partizanom! (VIDEO)

Andora se pokazala kao žilav protivnik na svom parketu!

  • 23

Košarkaši Crvene zvezde bili su gosti Andore u 8. kolu Evrokupa i nisu se najbolje proveli, poraženi su sa 91:80!

Tim Milana Tomića je izgubio od Ulma i Monaka, uz identičan učinak sa Andorom (4-3), pa je utakmica bila najava borbe za vrh, iza Monaka koji ima o koji je na čelu sa 6-2.

Prethodno, Zvezda je demolirala Mornar iz Bara sa 104:71, a utakmica je bila neslavna uvertira za večiti derbi protiv Partizana, koji je formalno domaćin u subotu od 17 časova u ABA ligi.

Nije bilo dovoljno energije u odbrani, u završnici 3. perioda igre je Zvezda ozbiljno pala, a zatim u finišu 4/4 preko Lazića u šutu za tri probala da uhvati poslednji rezultatski priključak.

To se neslavno završilo, pa je Andora prestigla Zvezdu i zauzela 2. mesto grupe A pred završne dve utakmice.

Regland je odskočio s 20 poena, ali Tomić nije koristio Nenadića i Ristića, dook je Dobrić bio daleko od dobre partije, imao je dva promašaja za dva, tri za tri i jedno promašeno slobodno bacanje!

Andora - Crvena zvezda 91:80 (25:20, 21:27, 25:15, 20:18)

Andora: Luz 2, Stević 10, Albisi 19, Henton, Dianje, Šurna 10, Kolom, Jelinek 16, Apšo 7, Enis 7, Vitington 10, Vitali 10

Crvena zvezda: Regland 20, Čović 6, Perperoglu 10, Nenadić, Lazić 3, Faje 7, Beron 14, Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbes 9, Odžo 9

Andora je bila željna revanša Foto: MN Press

PRVA ČETVRTINA: Andora se razigrala!

Zvezda je Andoru pobedila u Beogradu sa 85:79, pa je sada domaćin želeo da se  revanšira crveno-belima i od starta se igralo "koš za koš", bez prilike za pravljenje velike razlike.

Regland je bio dobro raspoložen na startu utakmice, ali su mu uzvraćali Albisi i Vitali trojkama, do 14:14.

Dozvolila je Zvezda mnogo poena domaćinu već do završnice 1. perioda, čak je i Dilan Enis pogodio trojku, pa je Andora preuzela vođstvo do 19:17.

Malo kasnije je uspeo i Baron da postigne trojku, ali je Oliver Stević uzvratio svojim prvim poenima za 25:20 na kraju prve deonice.

DRUGA ČETVRTINA: Zvezda se mučila, pa preokrenula za pola koša vođstva

Vezao je Stević nove poene, ali mu je Filip Čović uzvratio približivši se na pola koša. Malo kasnije, Odžo je blokirao Stevića, ali je Apšo to popravio za 29:26.

U nastavku je Albisi imao i sreće kada je preko table došao do trojke i 32:28, pa je Zvezda nastavila da kaska za domaćinima.

Mouhammad Faye with authority!@kkcrvenazvezda | #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/pG7p3X2X5N

— EuroCup (@EuroCup) November 20, 2018

Prodrmao je malo u napadu Zvezdu Regland, iskreirao je trojku Berona, ali je to upropastio Simanić, faulirao je Apšoa pri košu, sa penala je Andora otišla na 38:32.

Faje je potom trojkom i zakucavanjem dao krila Zvezdi, trud se isplatio preokretom u poslednjim trenucima poluvremena, iskusni Stratos Perperoglu je doneo timu 46:47 pred poluvreme!

TREĆA ČETVRTINA: Crveno-beli naivno dozvolili Andori da ode na +9!

Ređali su se promašaji u 3. periodu igre dugo, ali je Zvezda i pored toga uspela da održi prednost, igralo se sa malo koševa i do sredine perioda je bilo 52:55, da bi zatim Šurna pogodio za 55:55.

Potom je Andora kažnjavala promašaje, poentirala preko Jelineka i povela sa 60:57, pa je Tomić uzeo novi tajm-aut.

Isplatilo se poenima Reglanda za novo izjednačenje, posle kojih se opet nastavilo u ritmu "koš za koš".

Kobni su potom bili koševi Jelineka uz faul, naređali su se novi laki poeni sve do 71:62, rezultata sa kojim se otišlo na pauzu pred završnih 10 minuta.

ČETVRTA DEONICA: Zvezda lako položila oružje u finišu!

Održavala se Andora na distanci u uvodna dva minuta, Zvezdin adut bio je Beron, ali je i bivši igrač Zvezde Dilan Enis želeo da se pokaže, to je učinio do 73:64.

Napravila je potom i Zvezda mini seriju, prvo je Beron pogodio trojku, a zatim i asistirao Perperogluu.

U ovom momentu je iskustvo došlo do izražaja, kreirao je Grk sebi prostor sa poludistance za čist šut i 73:70.

Ipak, i za to je Andora imala odgovor, razigrani Jelinek je došao do 16. poena, a Vitalije trojkom za +8 naterao Tomića na novi tajm-aut.

Malo kasnije je Branko Lazić šutirao za tri kada je Zvezda jurila rezultatski priključak, 3 minuta pre kraja, to je kaznio ekspresno Vitali za +9, nakon čega je lagano trasiran put ka sigurnoj pobedi Andore.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO - Najbolji momenat utakmice Crvena zvezda - Mornar! Spektakularno zakucavanje Ognjena Dobrića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banne

    20. novembar 2018 | 22:29

    Ekipa, gde tatko svercuje sina, ne moze da bude velika ekipa. Ovo srpska kosarka ne pamti.

  • Бамбус

    20. novembar 2018 | 21:49

    Ја као Звездаш потпуно разочаран игром.Ма појма немамо ?

  • Kk cz

    20. novembar 2018 | 21:50

    Ja reko posle Mornara da je Tomić izvukao pouke...prevario sam se...on uništava zvezdu...igrači koji su njegov iskčjučivi izbor su šetači obični...pola rostera za njega nepostoji...dakle čovek jednostavno nedorastao poslu...gori je od Alimpija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA