≫ 

Znate li zašto su fudbaleri Napolija imali crvene mrlje na obrazima pred meč sa Zvezdom? (FOTO)

Humani gest igrača Karla Anćelotija viđen je na meču protiv Kijeva

  • 4

Vicešampion Italije Napoli, pridružio se akciji obeležavanja međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Igrači ovog tima su na utakmici na San Paolu protiv Kijeva, na obrazima imali iscrtane crvene mrlje od boje, i tako su pružili podršku ženama koje trpe nasilje.

Svaki 25. novembar obeležava se kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a on je uveden od 1999. godine, jer je 25. novembra 1960. godine diktator Dominikanske republike, Rafael Truiljo dozvolio da brutalno ubiju njegove sestre Patriju, Minervu i Mariju Terezu.

Fudbaleri Napolija imali su iscrtanu mrlju crvene boje, a klub je saopštio da snažno podržava svaku akciju koja je protiv nasilja nad ženama.

Navijači Napolija nisu imali prilike da se radiju pobedi njihove ekipe, pošto su na kraju odigrali bez golova protiv Kijeva i tako su najavili duel protiv Zvezde, koji je na programu u sredu od 21.00.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SSC Napoli (@officialsscnapoli) on

VIDEO: Đorđević: Objaviti pun identitet svih nasilnika nad ženama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA