Kada će ABA dobiti dva kluba u Evroligi? Čović smatra da može i ove godine! (VIDEO)

Odluka oko Asvela i Bajerna da dobiju A licencu je očekivana, finansijske mogućnosti im premašuju 20 miliona evra, kaže predsednik Zvezde

  • 1

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da je zadovoljan rezultatima ove sezone, posle perfektnog skora u ABA ligi (9-0) i polovičnog u Evrokupu (4-4), kao i da ne postoji bilo kakav razlog za nervozu ili euforiju.

- Zadovoljan sam šta smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Čović je dodao da neće biti promena u igračkom kadru i da igrače ne deli na domaće i strane.

- Ne igraju dobro samo stranci, već i domaći košarkaši. Neko ih je nazvao statističkom greškom, što nije tačno. Zvezda je klub sa 15 igrača, nebitno je ko je stranac, ciljevi su važni. Pogledajte koliko Turaka ima u Fenerbahčeu, Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu? To je profesionalni sport i globalizacija".

Ekipa gura prema planu, predsednik Zvezde Nebojša Čović Foto: Telegraf

On nije isključio mogućnost da se Evroliga proširi i na 20 timova, pa i da ABA liga dobije dodatno mesto, nakon što su specijalne pozivnice dobili Asvel i Bajern.

- Odluka oko Asvela i Bajerna je očekivana, finansijske mogućnosti im premašuju 20 miliona evra. Ozbiljni su klubovi... Ipak, naš region je zapostavljen, potreban je veći stepen odgovornosti, a manji primitivizma. Naši klubovi moraju da dostignu 60, 70 odsto budžeta klubova koji imaju do 15 miliona budžet - kazao je Čović,.

On je na pitanje da li bi u dogledno vreme Srbija region mogao da ima dva kluba u Evroligi rekao:

- Može već i ove sezone, ali neću sad da vam analiziram kako - kratko je rekao Čović, verovatno aludirajući da Zvezda dođe do finala Evrokupa ili ga osvoji.

VIDEO: Čović: Zadovoljni smo odnosom sa našim navijačima

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    1. decembar 2018 | 20:18

    Zveda ima budžet i tim za evroligu,a nama dok se ne rese dugovanja i dok nam pola budžeta ide u dugovanja neće biti nekih ozbiljnijih rezultata(jedino može KRK kao prošle sezone)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA