Evroliga uhvaćena u štelovanju broja gledalaca: Neviđena bruka zbog Gran Kanarije, podaci su se naduvavali bolesno! (VIDEO)

Ne ide na čast ovo Đordiju i ekipi...

  • 3

Španski El Mundo razotkrio je veliku sramotu Evrolige, koja je falsifikovala podatke o broju gledalaca na utakmicama Gran Kanarije.

Kako prenosi ovaj medij, Gran Kanarija je prvi evroligaški meč pred svojom publikom igrala protiv Barselone pred 5.285 gledalaca, a brojka je u izveštaju naduvana na 9.789 navijača!

Malo kasnije, podatak o 7.430 navijača je isfriziran na 9.750, protiv Efesa se od 4.641 došlo do 9.052 navijača.

Trend se nastavio i u sedmom kolu, protiv Makabija je bilo 4.931, brojka je uvećana za čak 4.246).

Protiv Bajerna, oborena su dva rekorda, u najmanjoj poseti od 3.872 ljudi, i u najvećem štelovanju, jer je dodato 5.397 navijača za zvaničnu cifru od 9.269 navijača!

Kad je agencija EFE objavila informaciju o različitim podacima u službenim statistikama i onima viđenim na Evroliginom zvaničnom sajtu, Evroliga je El Mundo Deportivu poslala izjavu sa priznanjem da su podaci pogrešni, ali je sve svaljeno na klub.

- Pre nekoliko dana smo identifikovali da nam je klub pružio podatke koji uključuju i gledaoce koji su došli u salu i prodate ulaznice, ali da nisu svi prisustvovali meču, pa je tako došlo do greške. Klub je dobio zadatak da obezbedi tačne informacije, kako za prethodne, tako i buduće utakmice, kako se greška ne bi ponovila.

Pogledajte kako je sve izgledalo na meču sa Bajernom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA