≫ 

Hrvatska se raspala u Litvaniji i faktički se oprostila od Mundobasketa, Crnogorci sve bliži Kini!

Sada "Kockastima" igra samo teška matematika, kao i poklapanje nekih nerealnih rezultata

  • 14

Košarkaši Hrvatske izgubili su na gostovanju Litvaniji sa 79:62 i faktički su se oprostili od Mundobasketa u Kini naredne godine, sok su Crnogorci zabeležili vrednu pobedu u Podgorici protiv Turske sa 71:66 i tako su na dobrom putu da se nađu na velikoj smotri naredne godine.

Hrvate sada samo teška matematika može da spasi u poslednja dva kola u februaru, gde su im neophodne pobede protiv Poljske na svom terenu i protiv Mađarske na gostovanju, ali i da čekaju poraz Poljske na svom terenu protiv autsajdera grupe Holandije na svom terenu.

Za Hrvatsku je veoma bitna bila utakmica između Poljske i Italije, gde im odgovarala samo pobeda Italije, ali su Poljaci slavili sa ubedljivih 94:78 i faktički raspršili sve nade "Kockastih".

Hrvatska se držala u igri do treće četvrtine, gde je Litvanija napravila seriju od 14:0, zatim još jednu seriju od 8:0 i došla do čak 24 poena prednosti u jednom momentu, što su lagano sačuvali i slavili za prvo mesto u grupi.

Najefikasniji kod Litvanaca bio je Renaldas Seibutis sa 15 poena, dok su je kod Hrvata to bio Miro Bilan sa 12 poena, 11 je ubacio Tomislav Zubčić, a 10 Jakov Mustapić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Hrvatska u poslednjem FIBA prozoru 22. februara dočekuje Poljsku, a tri dana kasnije gostuje Mađarskoj, dok Poljska tada dočekuje Holandiju.

Crna Gora je na krilima Nikole Ivanovića (21 p) i Bojana Dubljevića (17 p) obezbedila zlatan vrednu pobedu i ostala je u igri za plasman na Mundobasket.

Odlučujući meč imaće protiv Ukrajine na gostovanju 22. februara, dok bi plasman mogli da overe protiv Letonije 25. februara u Podgorici.

U ovoj grupi je Španija već obezbedila Mundobasket pobedom nad Ukrajinom od 72:68.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    2. decembar 2018 | 22:15

    Mnogo su glupe ove kvalifikacije,ne ide jedna Slovenija,Hrvatska ma sta god opet ima ozbiljnu ekipu,a to moze i da se desi nama,reprezentaciji koja makar malo moze da odupre Amerima,a oticice neke Bogalji,eto samo zato sto imaju bolje bogalje u 5ligi od nasih bogalja ih 5lige....

  • Vojvoda

    2. decembar 2018 | 22:16

    Ovi ce da skinu prokletstvo kad tri puta zajedno sa cijelim kosarkaskim savezom iTudjmanovim potomcima otpjevaju javno,da prenosi cijeli svijet EJ SLAVENI

  • Cubaka

    2. decembar 2018 | 21:12

    Ovo je dobro za njih, ne moraju da razmisljaju ako bi kojim slucajem na Mundobasketu stigli do postolja prilikom dodele medalja da li da sidju sa njega ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA