≫ 

Srbija ubedljivo pobedila Grčku i napravila korak ka Mundobasketu: Jović i Raduljica u tandemu razbili rivala! (VIDEO)

Vicešampioni Evrope odigrali odlična meč, doduše sa malim osiclacijama, ali su ubedljivo pobedili Grčku i naneli im prvi poraz u kvalifikacijama

  • 12

Košarkaši Srbije  pobedili su u veoma bitnom meču Grčku sa 84:61 u kvalifikacijama za Svetski kup 2019. godine. Na ruku našim momcima ide i poraz Izraela od Gruzije u današnjem meču, tako da smo se pobedom nad Grcima približili na korak od Mundobasketa.

Ono što je jako važno je da Srbija ovim trijumfom pred poslednji "prozor" i mečeve sa Estonijom i Izraelom ulazi sa pobedom više od Gruzina, i dve više od Izraela, sa kojim ćemo igrati poslednji meč kvalifikacija 24. februara.

Teoretski za plasman nam treba još samo pobeda u Estoniji 21. februara, a kao popravni imamo i duel sa Izraelom u Pioniru 24. februara.

Srbija je imala 41 skok naspram 26 skokova Grčke, a  22 asistencije dovoljno govore o timskoj igri. Jović je bio najefikasniji sa 22 poena i četiri asistencije, Raduljica i Micić su ubacili po 13, s tim da je naš centar imao i šest asistencija, dok je Jelvac imao 12 poena i 7 skokova.

SRBIJA  - GRČKA 84:61

(29:14, 15:21, 23:13, 17:13)

Hala Pionir: Gledalaca,6000

SRBIJA: Dobrić, Jelovac 12, Jovanović 2, Micić 13, Peno, Birčević 8, Gagić 1, Jović 22, Lazić 6, Milosavljević 5, Raduljica 13 (6 as 5sk) Simonović 2

GRČKA: Atinu 9, Louncis, Muratos, cairelis 5, Vasilopulos 7, Bohoridis 12, Krisikoplos, Gikas, Koniaris,Larencakis 7, Mavroedis 9, Salustros 12

Minut ćutanja za preminulog generalnog sekretara FIBA Patrika Baumana Foto: fiba.basketball

GAŽENJE U PRVOM POLUVREMENU

Srbija je odigrala odlično prvih 18 minuta meča, kada je imala i 17 poena razlike (40:23), a onda je usledio neshvatlj pad. Jednostvno kada Jović i Raduljica nisu bili u igri nismo imali tu oštrinu u napadu, jer su njih dvojica u tandemu razbili grke u prvom poluvremenu.

Raduljica dominirao u reketu Foto: fiba.basketball

Ipak, u poslednja dva minuta drugog perioda Grci su serijom 8-2 smanjili razliku na 9 poena.

Ključni momenat meča bio je početak trećeg perioda posle serije Grka od 9-0 kojom su prišli na tri poena minusa 49:46.

Trgli su se naši košarkaši, Jović je trojkom presekao seriju, a Raduljica i Birčević poenima pod košem doneli ponovo 11 poena viška da bi Micić trojkom vratio razliku na 14 poena 62:48 u 29 minutu.

Međutim, tu nismo stali. Nastavila se serija sve do kraja četvrtine kada je Birčević trojkom doneo plus 19 67:48. Tu je utakmica već bila prelomljena.

A pogađao je i spolja iz koraka Foto: fiba.basketball
Marko Simonović je bio kapiten Srbije na ovom meču Foto: fiba.basketball

VIDEO: Anketa navijača Srbije o tome ko će pobediti u meču

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević došao je da pruži podršku OrlovimaFoto: fiba.basketball
Selektor Srbije Saša Đorđević bodri svoj tim Foto: fiba.basketball

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA