≫ 

Dule Vujošević: Ne bih o Zvezdi, nisam dobronameran, Trinkijeri mora da shvati neke stvari (VIDEO)

Bivši trener Partizana pričao o aktuelnim temama

  • 34

Utakmice košarkaške reprezentacije Srbije u Beogradu ne mogu da prođu bez Duška Vujoševića.

Bivši trener Partizana ispratio je izabranike Saleta Đorđevića i u duelu sa Grcima, podržao njihov napor ka Mundobasketu, ponovo izašao u susret novinarima na aktuelne teme, pre svega o svom zdravlju, a onda i nezbežnom odnosu prema radu u KK Partizan, ali i u KK Crvena zvezda.

- Moguće da pobeda Budućnost protiv CSKA bude odlučujuća kad se menja sezona i kad jedna vojska koja je bila u poluraspadu postaje tim i pobednička vojska - počeo je Vujošević na temu ABA lige, pa dodao:

- Ne bih da ocenjujem Zvezdu jer nisam dobronameran, a što se tiče Partizana neke stvari su postavljene na mesto, ali najviše novih igrača treba da se proizvedu posle svakog treninga. Da svako posle treninga bude bolji nego kad je treninga počeo. Trinkijeri, koga cenim kao trenera i želim mu sve najbolje, mora da shvati da je ovde sistem ne da se neprestano dovode igrači, nego da novi tim nastaje u sistemu treninga.

Imao je Vujošević šta da zameri "ratu" na relaciji Evroliga-FIBA, zbog koje trpe svi, najviše reprezentacije.

- Kad se ocenjuje mora da se kaže da nije dobro. Najveći broj reprezentativaca ne može da se odazove, pa su čak i ovi klubovi koji ne igraju ni NBA ni Evroligu nalaze metod igračima da otkažu. Možda bi trebalo da budu kažnjeni klubovi ako se igrači nisu odazvali. I termini treba da se prilagode da mogu da učestvuju i igrači iz Evrolige. Svi povećavaju broj utakmica i EL, i ABA i FIBA, ponašaju se kao da ih interesuje samo njihov segment i košarka pati.

Foto: MN Press

Evropski prvak Slovenija je eliminisana iz borbe za Mundobasket, Srbija i Crna Gora su blizu cilja.

- To govori o ovom sistemu. Mislim da je Crna Gora napravila veliki posao, imala je tešku grupu. Srbija će da prođe. Hrvati su lutali sa trenerima, kasno su krenuli. Bosna je propustila veliku priliku, nema dovoljno ozbiljnu organizaciju da se izvuče ovakva stvar. Meni je Kikanović, koji igra u Monaku i prijatelj je sa igračima Francuske, rekao da oni imaju pojedinačno 5.000 evra premiju za pobedu u grupi. Verujem da Srbija obezbeđuje dobre uslove svojim igračima, ali FIBA mora da vodi ovo kako odgovara Savezima, a ne njoj.

Vujošević je otkrio i neke nove detalje vezane za njegovo zdravstveno stanje.

- U generalnoj sam popravci, ono glavno treba sledeće godine da se desi, početkom godine, transplatacija. Fali mi teren, ali šta je tu je. Imam ja neke hobije i zanimacije, ali oni bolje funkcionišu uz košarku nego kada treba da zamene košarku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sever

    3. decembar 2018 | 23:29

    Dok je bio selektor BiH optuzivao je srbe za ratove, aa sada kao prati Srbiju. Los covek, tipican dukljanin, sto ce vera promeniti za veceru...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    3. decembar 2018 | 22:43

    Тип режимског тренера који само нешто као паметује, а кад сам треба нешто да створи, нема га нигде. Нпр,ЦСК, Лимож...

  • Dis

    3. decembar 2018 | 22:20

    Sta hoce ovaj Crnogorac,u Crnu Goru pa dole pametuj i mudruj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA