Pohvale iz KSS za Atamana i Radonjića: Danilović nije zaboravio pomoć Efesa i Bajerna za Srbiju

Predsednik KSS izrazio zahvalnost Bajernu i Efesu što su oslobodili srpske igrače da budu na raspolaganju Đorđeviću za meč sa Grčkom

  • 1

Košarkaška reprezentacija Srbije na korak je od plasmana na Svetsko prvenstvo u Kini. 

Đorđevićev tim savladao je Grčku u "Pioniru", pa dva kola pre kraja kvalifikacija ima pobedu više od Gruzije i dve od Izraela, što znači da joj je u preostale dve utakmice (Estonija, Izrael) neophodan jedan trijumf za overu prolaska na Mundobasket.

Imao je naš nacionalni tim veliku pomoć od Efesa i Bajerna za ovaj put, Ataman i Radonjić su izašli u susret KSS-u i dopustili Joviću, te Miciću da pomognu ekipi, koja je sa njima, barem 40 posto jača.

Zbog toga je predsednik KSS Predrag Danilović osetio potrebu da se javno zahvali Efesu i Bajernu za iskazanu dobru volju.

- Hvala klubovima što su nam izašli u susret, zbog svih igrača koji su došli. Idemo jednu po jednu utakmicu, prvo Estonija, videćemo sa kakvim ćemo timom ići. Nama fali još jedan korak i nadam se da ćemo ga napraviti u jednoj od naredne dve utakmice. Hvala publici koja je prepoznala potrebu da nas podigne, da nas podrži, nadam se da su otišli zadovoljni - rekao je Danilović, prenosi sajt KSS:

O samom meču je rekao:

- Izuzetno važna utakmica, bez obzira što je Grčka došla u izmenjenom sastavu. To su igrači koji dosta dugo igraju u tamošnjem prvenstvu. Mislim da smo i te kako ispoštovali zadatke, većim delom utakmice. Ono što mi se nije svidelo jeste dosta izgubljenih lopti, grešaka, pre svega u prvom poluvremenu. Naša igra je bila prepoznatljiva uvek po jednostavnosti, to je možda najteža, a najlepša stvar u košarci… Rezultatska košarka je nešto što možda nije lepo na oko, ali je jednostavno takva zbog preko potrebnog ishoda, zbog svega što ovde radimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA