≫ 

Jokiću poništena najluđa trojka u karijeri na 5.6 sekundi do kraja, ali je Srbin novim tripl-dablom doneo veliku pobedu Denveru (VIDEO)

Možda mu trojka nije priznata, ali su dva slobodna bacanja u tom trenutku bila dovoljna za rušenje lidera Istoka

  • 3

Svojim drugim tripl-dablom u sezoni, srpski košarkaš Nikola Jokić doneo je Denveru veliku pobedu nad liderom Istočne Konferencije Torontom - 106:103!

Jokić je za 36 minuta zabeležio 23 poena, 15 asistencija i 11 skokova, ali svi pričaju o onom njegovom košu na 5.6 sekundi do kraja meča. Košu koji, doduše, nije priznat.

Denver je vodio 104:103, Jokić je dobio loptu iz auta i odmah je fauliran, da bi Srbin u tom trenutku više iz besa bacio loptu zbog toga što protivnik nije bio nimalo nežan. Bacio - i pogodio!

Bio bi to verovatno koš sezone da su ga sudije priznale, ali je Jokićev izbačaj ''za dlaku'' kasnio za sudijskim zviždukom.

Ipak, Srbin je otišao na liniju za slobodna bacanja i postavio konačan rezultat. Dobro, imali su Nagetsi i sreće zato što je Kajl Lovri promašio šut za produžetak uz zvuk sirene.

- Mnogo nam znači što smo pobedili lidera Istoka - rekao je Jokić koji je već posle prvog poluvremena imao dabl-dabl učinak od 14 poena, 10 asistencija i pet skokova.

Saigrači su, naravno, ishvalili Jokića zbog sjajne partije i one lude završnice. Poseban akcenat su ''bacili'' na dodavanja.

- On sve može. Dodaje, hvata lopte, pogađa, čuva loptu... - rekao je Džamal Marej koji je meč završio sa 21 poenom i osam skokova. Osim njih dvojice, Hernangomez i Bizli su jedino još bili dvocifreni sa 15 poena.

Leonard je sa 27 poena bio najefikasniji u redovima Toronta, a pratili su ga Ibaka sa 15 i Siakam sa 14 poena. Upravo je Siakam komentarisao loš šut Reptorsa.

- Oni su više želeli pobedu od nas. Nismo imali potrebnu energiju - bio je jasan.

Denver sledeći meč igra protiv Orlanda, dok će se Toronto sastati sa Filadelfijom.

Jokić pokušava da igra odbranu Foto: AP/Tanjug

Osim Jokića, u noći između ponedeljka i utorka igrala su još dvojica srpskih košarkaša - Miloš Teodosić i Boban Marjanović!

Ali samo na papiru, pošto jedini nisu ulazili u igru u redovima Klipersa koji su pobedili Nju Orleans rezultatom 129:126.

Haris je imao 27, Galinari 24, a Lu Vilijams 20 poena na kraju meča. Randl sa 37 i Holidej sa 32 poena su bili najraspoloženiji u redovima Pelikana.

Rezultati:

Detroit - Oklahoma 83:110

Atlanta - Golden Stejt 111:128

Bruklin - Klivlend 97:99

Njujork Niksi - Vašington 107:110

Toronto - Denver 103:106

Minesota - Hjuston 103:91

Nju Orleans - LA Klipersi 126:129

VIDEO: Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    4. decembar 2018 | 18:25

    Ne vidim razlog ni potrebu da se pise o nekom ko ne zeli da igra za svoj grb i svoju zemlju.

  • goran

    4. decembar 2018 | 12:21

    ne treba pisati o njemu kad ne igra za srbiju tj nema vremana

  • Pele

    5. decembar 2018 | 00:49

    Pa ovo je majstorija! Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA