≫ 

Ataman traži ponavljanje utakmice sa Realom

Trene Efesa zahteva od takmičenja da se poništi utakmica završena pobedom Madriđana

  • 4

Košarkaši Anadolu Efesa izgubili su "dobijenu" utakmicu sa Realom na svom terenu, gosti su, posle tri loše, odigrali jednu sjajnu četvrtinu, i to poslednju, što im je bilo dovoljno za prokret i trijumf.

Međutim, iz tabora domaćeg tima tvrde da je pobeda Madriđana neregularna.

Trener Ergin Ataman je posle meča kritikovao sudije da su napravile očiglednu povredu pravila zbog čega se utakmica ne sme registrovati, već odigrati nova.

- Pokazali smo svima da možemo biti šampioni Evrolige. Još jednom smo to pokazali. Želim da nas zato više poštuju. Razgovaraćemo sa menadžmentom kluba, ali mislim da su sudije napravile vrlo kritičnu grešku. U pitanju je očigledna povreda pravila. Posle tehničke Danstonu, sat za merenje napada je morao da pokazuje vreme koje je dotad prošlo, a ostalo je još četiri sekunde za napad. Ipak, oni su vratili vreme na 14 sekundi - ukazao je Ataman na ključni detalj.

Uzalud su bili protesti sa klupe Efesa, sudije nisu reagovale, ali Ataman se nada da će reagovati vođstvo lige.

- Ukazali smo na grešku dva ili tri puta, ali oni su samo rekli "ne, ne". Pitam "šta ne, pa to je pravilo?" Tražićemo od Evrolige da ponove utakmicu.

Uprkos porazu, Ataman je samouveren da će Efes ove sezone ići do samog kraja Evrolige.

- Kada otvorite Atamanovu biografiju, vidite 16-17 trofeja. Nedostaje samo Evroligin i on će doći ove godine - rekao je turski trener uz konstataciju da je ponosan na igrače kako su odigrali protiv šampiona Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pekki

    8. decembar 2018 | 08:49

    I Srbija je pokradena baš protiv tvoje Turske pre par godina i nikom ništa,tada nisi tražio ponavljanje utakmice baš čudno!!!

  • Wien

    8. decembar 2018 | 09:00

    Sudije polako ali sigurno sahranjuju sport...posebno kosarku...pratim EL godinama...na EP katastrofa....ABA uzas....neretko se desava da sami igraci jedni druge pitaju sta je svirano...sramotaaaaaa....nema tima koji nije ostecen glupostima tzv sudija...

  • Raspucin

    8. decembar 2018 | 08:41

    Izgubio kompas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA