≫ 

Partizan zatrpao koš Igokee, briljirao Marinković! (FOTO) (VIDEO)

Pobeda crno-belih u meču 10. kola ABA lige

  • 23

Košarkaši Partizana porazili su Igokeu u Laktašima rezultatom 97:84, u meču koji su rezultatski kontrolisali gotovo 40 minuta.

Briljirao je Vanja Marinković sa 28 poena od kojih je većina stigla šutevima za tri poena - šest trojki iz osam pokušaja ubacio je danas najbolji Partizanov igrač, uz 8/8 sa penala.

Jasno je da je on bio najzaslužniji za pobedu Trinkijerijevog tima, uz njega svakako i Rade Zagorac sa svojim efikasnim napadačkim sekvencama (ukupno 15 poena) kada su crno-beli gradili dvocifrenu prednost.

Džok Lendejl je bio na svom standardnom nivou, upisao je 17 poena Australijanac, najbolje je povukao na početku, posle toga "mirovao" pa u finišu potvrdio svoju dobru partiju novim poenima.

Igokea - Partizan 84:97 (24:30, 20:17, 21:28, 19:22)

IGOKEA: Lešić 13, Adamović 19, Janković, Zubčić 14, Milošević 1, Radivojević 5, Lafajet 5, Vilijams 18, Ilić 2, Anđušić 2, Rikić, Lorbek 5

PARTIZAN: Pejdž 9, Si 7, Aranitović, Marinković 28, Gegić, Veličković, Gavrilović, Zagorac 15, Janković 11, Lendejl 17, Gagić 6, Nikolić 4

Adamović je bio najbolji kod Igokee sa 19 poena i 10 asistencija Foto: Igokea/Nenad Vuruna

U redovima domaćeg tima vredne pomena su role plejmejkera Adamovića (19 p, 10 as) i centra Latavijusa Vilijamsa koji se razgoropadio u drugom poluvremenu sa 18 poena.

Ipak, malo je to bilo od domaćeg sastava gde još mnogo toga ne štima u odbrani, crno-beli su obilato koristili sve loše momente u defanzivi rivala, a njih je bilo napretek...

Partizanova početna serija 10:0 stavila je goste u "pol" poziciju pred nastavak meča. "Igosi" su se, ipak, konsolidovali već do sredine prve deonice, vratili u meč, najviše zaslugom, rekosmo, sjajnog Adamovića, te Lešića i Radivojevića.

Partizan je na isti način počeo i drugu četvrtinu, a Igokea uzvratila na isti način kao i u prvoj.

Dvocifrena razlika u korist Beograđana se brzo istopila, Igokea je uhvatila priključak i na poluvreme uspela da ode sa manjkom od samo tri poena.

Treća četvrtina u potpunosti je protekla u znaku Vanje Marinkovića - četiri trojke ubacio ej u tom periodu Partizanov bek. Dve na startu, dve pred finiš deonice, psole njega i Pejdž je sa penala (tri) krunisao novi nalet Beograđana, ispostavilo se i ključan ka pobedi.

U poslednjoj deonici gosti su suvereno sačuvali kapital, iako su potencijalno mogli da upadnu u problem nakon kardinalnih grešaka u povoju napada (dve vezane izgubljene lopte, promašena trojka Zubčića na prilazak na pet razlike).

Marinković je u finišu stavio tačku penalima posle faula za tri poena, dok je trijumf još ubedljivijim učinio Janković njegovom trojkom.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

ABA, 10. kolo

Petak

Cedevita - Olimpija 95:82

Subota

Igokea - Partizan 84:97

FMP - Mornar 21

Nedelja

Crvena zvezda - Zadar 19

Ponedeljak

Krka - Cibona 18

Budućnost - Mega Leks 21

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA