≫ 

Zvezda demolirala nesrećne Zadrane i vrhunski najavila važan meč u Evrokupu! (VIDEO)

Pionir je poprište nove ABA bitke

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde bili su ubedljivi protiv Zadra u 10. kolu ABA lige, hrvatska ekipa je pala sa 97:70.

Tim Milana Tomića je sa maksimalnim učinkom ušao u utakmicu, dok Zadar sa 3-7 ima najslabiji učinak u šampionatu, a Zvezda posebno nije štedela hrvatski tim.

Posebno se istakao  Regland  sa 17 poena, Perperoglu ga je ispratio sa 15, parirao je samo Von sa 16.

Takođe, posle FIBA prozora, Zvezdi je ovo bila uvertira za Evrokup okršaj protiv Breše, koji je na programu u sredu od 19 časova.

VIDEO - Najbolji momenti Zvezdine dominacije protiv Zadra

Crvena zvezda - Zadar 97:70

Hala: Aleksandar Nikolić Sudije: Sreten Radović, Igor Dragojević, Uroš Nikolić

Crvena zvezda: Regland 17, Perperoglu 15, Davidovac 3, Nenadić 8, Lazić 3, Faje 8, Beron 7, Dobrić, Ristić 4, Simanić 11, Cirbes 14

Zadar: Bašić 3, Mejdžeriti 6, Krajina 9, Von 16, Dašić 6, Vuković 2, Brzoja 2, Špralja 5, Tomas 1, Litl 14, Božić 6, Planinić

Foto: MN Press

PRVA ČETVRTINA - Crveno-beli odlično startovali

Igralo se od starta u egal ritmu, koš za koš, istakli su se samo Regland i Cirbes sa po četiri pena od starta, da bi zatim Boriša Simanić ubacio trojku za 11:8.

Na drugoj strani, startovao je i novajlija Vladimir Dašić, dok su Krajina i Von obezbedili dobar start svoje ekipe protiv lidera Jadrana.

Na trojku Simanića nadovezao se Regland novim pogotkom, a Cirbes je razliku uvećao na 16:10.

Uzvratio je i Zadar udarac, što je iz takta izbacilo Tomića - dugo je Cirbesu davao instrukcije bivši pomoćnik Olimpijakosa, kada su Hrvati prišli na 20:16.

Na prvu pauzu između deonica, Zvezda je bacanjima Nenadića otišla na +6.

Foto: MN Press

DRUGA ČETVRTINA - Perperoglu pokrenuo Zvezdu ka dvocifrenoj razlici

Nastavak je protekao u ritmu koji je diktirao Perperoglu, junak poslednjeg večitog derbija. Nakon jedne ukradene lopte, Grk je poentirao i doneo zatim dvocifrenu prednost Zvezdi na 26:16.

Nadovezao se vrhunski Nenadić trojkom, a onda je Perperoglu opet imao svoj trenutak za +12 u 13. minutu meča.

Zvezda je potom nastavila da rešeta, i posle tajm-auta Zadrana, Regland je ubacio novu trojku za 37:24.

U nastavku, beogradski tim je otišao na lepih 45:33 za poluvreme, novom trojkom Simanića. U prvih 20 minuta, Regland se istakao sa 12 poena i četiri asistencije.

Foto: MN Press

TREĆA ČETVRTINA: Zvezda počela da gazi preko +20

Posle 20 minuta, Zvezdi je preostalo da diktira dvocifrenu razliku, za šta su se pobrinuli trojkaš Regland i Maik Crbes, koji je iznudio faul Špralje i odveo ekipu na 50:38.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, imala je Zvezda  dovoljno raspoloženih igrača, nadovezao se posle Reglanda i Cirbesa još Beron, vezao je pet poena do 64:48 i najavio Zvezdin put ka trijumfu.

Nervozni Dašić je nesportskom doneo ekipi Milana Tomića  samo novi nalet za +20, potom je i Nenadić poentirao za 70:48, što je već počelo da prerasta u ozbiljan debakl gostujućeg tima.

Foto: MN Press

POSLEDNJA  ČETVRTINA: Zvezda dokrajčila nesrećne Zadrane!

Bilo je i +26, pojedini na tribinama su se čak već dosađivali zbog rutine sa kojom se Zvezda poigravala protiv Zadra, uz dobru rotaciju i lepu najavu za utakmicu  protiv Breše, koja je početak raspleta u Evrokupu.

Sve dalje viđeno, bilo je pitanje Zvezdine želje da dotuče rvala, na čemu je Milan Tomić insitirao, želeći da vidi što je manje moguće praznog hoda u igri.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk cz

    9. decembar 2018 | 19:49

    Bravo za Tomića...konačno je shvatio ko NE treba da bude u timu....na zadovoljstvo velikog broja zvezdaša...tako nek bude i nadalje gosn Tomiću....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA