≫ 

Partizan srušio Asvel u dramatičnom finišu!

Košarkaši Partizana pokazali karakter i slavili na gostovanju u Vilerbanu

  • 6

Košarkaši Partizana pobedili su Asvel u 9. kolu Evrokupa sa 78:75 i tako ostvarili treću pobedu u ovom takmičenju.Crno-beli sada čekaju duel Trenta i Turk Telekoma da bi videli rasplet u grupi i da li mogu do četvrte pozicije.

Više im odgovara da Turk Telekom pobedi Trento, jer je u Istanbulu izgubio sa pet razlike, a u poslednjem kolu dočekuje Turk Telekom. Pa bi u slučaju pobede sa šest i više razlike prošao dalje, ali pod uslovom da Trento izgubi od Valensije na svom terenu. Videćemo kakav će rasplet biti.

Najefikasniji u Partizanu bili su Pejdž, Nikolić i Lendejl sa po 15 poena, s tim da je Australijanac dao bitne poene u završici meča, a imao je i 10 skokova. Marinković je dodao 11, a Gagić 10 poena.

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U VILERBANU

Prava drama viđena je u finišu meča. Na dva minuta pre kraja Partizan je imao pet poena razlike 69:74 posle odličnog pika i zakucavanja Lendejla. Isti igrač je malo kasnije doneo je plus 7  69:76 na 1,17 minuta pre kraja.

Uspeo je Partizan da odbrani čak dva napada, ali je na potpom oizgubio loptu i dozvolio rivalu da dođe na 73:76 na 30 sekundi pre kraja.

Krenuli su crno-beli u poslednji napad, a Lendejl je fauliran na zakucavanju, pa je imao dva slobodna bacanja.

Marinkolvić je imao mirnu ruku u završnici Foto: MN Press

Australijanac promašuje oba bacanja na 17 sekundi pre kraja, a igrači Asvela su krenuli u jedan od poslednjih napada. Naravno, odmah je fauliran Miro Bilan, da bi se imao poslednji napad.

Hrvat pogađa oba za 75:76, a Partizan je imao 17 sekundi da zadrži loptu do kraja ili da poentira. Očekivano je bilo da će protivnik ići na brz faul i na penal završnicu.

Foto: Marko Jovanović

Fauliran je Marinković, koji pogađa oba bacanja na 15 sekundi pre kraja za 75:78.. Imao je Asvel napad, ali su loše izveli, spetljali su se Kalnietis je promašio trojku i Partizan je slavio.

TOK MEČA

Partizan sada čeka rezultat meča Turk Telekom - Trento koji je na programu u sredu od 18 sati kako bi video kakve su dalje šanse za prolaz, mada su dosta male. Trento i Turk Telekom imaju tri pobede, kao Partizan, ali utakmicu manje.

Partizan je odlično odigrao prvih 1o minjuta i dozvolio Asvelu samo 12 poena. Doduše nisu ni oni bili efikasni, ubacili su te 17, ali dovoljno za vođstvo.

Foto: MN press

U drugoj četvrtini usledila je serija 5- 0 za vođstvo 21:12. Međutim, klasične oscilacije koje ovaj tim ima opet su uzele danak. Francuski tim pravi seriju 10-2 i stiže do 22:23 i vraća egal u meč. Igralo se tada koš za koš, a Partizan je održavao minimalnu prednost od četri poena  (26:30) i (32:37), sa kojom su i otišli na odmor. Markus Pejdž je sa 10 poena obeležio prvih 20 minuta.

ASVEL - PARTIZAN

(12:17, 20:20, 25:19, 18:22)

Asvel: Meldon 5, Kaba 4, Sloter 7, Kalnietis 10, Galu, Noa 2, Sou, Bilan 17, Žan Čarls 6, Nelson 7, Lajti 10, Kahudi 7.

Partizan: Pejdž 15 (6 as), Si, Marinković 11, Gegić 4, Veličković 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 6, Janković, Lendejl 15 (10 sk), Gagić 10, Nikolić 15

U trećem periodu su crno-beli krenuli dobro, ali je rival ipak pokazao klasu i uspeo je da preokrene  rezultat na 41:40. Litvanac Kalnietis i Hrvat Miro Bilan vodili su Asvel u tim momentima.

Vodila se velika borba u tim momentima, Partizan je igrao na spuštanje lopte na donjeg posta ( na centra) , dok se Asvel oslanjao na šuteve spolja.

U tim momentima se probudio Aleksej Nikolić i sa nekoliko poena doneo opet prednost 50:54, koja je trajala kratko jer su domaćini vrlo brzo ponovo preuzeli incijativu i prednost 57:56.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Poslednjih deset minuta meča protekli su u velikoj i neizvesnoj borbi, a rezultat je stalno bio na klackalici  ( 59:60) Odlično se borio Partizan, a posle Pejdža i Nikolića probudili su se i Gagić i Marinković koji su preuzeli odgovornost u napadu.

Partizan je uspeo da odoli pritiscima i da na dva minuta pre kraja ima pet poena razlike 69:74 i na kraju reši meč kako je već opisano na početku..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA