≫ 

Košarkašice Srbije saznale protivnice na EP koje će se igrati u našoj zemlji!

Naša seleckija će igrati protiv Rusije, Belorusije i Belgije

  • 0

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na šampionatu Evrope 2019. godine, koje zajednički organizuju naša zemlja i Letonija, igraće u grupi D zajedno sa selekcijama Belorusije, Rusije i Belgije!

Ovo je odlučeno na žrebu koji je u sredu održan u Beogradu, a pogledajte koga je isti spojio u grupama A, B i C.

Grupa A: Ukrajina, Velika Britanija, Letonija, Španija.

Grupa B: Švedska, Francuska, Češka, Crna Gora.

Grupa C: Mađarska, Turska, Italija, Slovenija.

- Velika mi je čast da vam u ime KSS i u svoje ime poželim dobrodošlicu. Podsećam da je 1954. na Tašmajdanu organizovan Evropski šampionat za košarkašice i od tada je Beograd prepoznat kao domaćin evropskih prvenstava. Ove godine obeležavamo 95 godina od dolaska košarkaške lopte i 70 godina postojanja Saveza, kao i najveće uspehe naše košarke. Svim učesnicima EP za košarkašice garantujemo iskustvo koje neće zaboraviti. Svim takmičarima mogu da poželim uspeh na terenu i sticanje prijateljstva van terena, što je često i važnije - izjavio je predsednik KSS Predrag Danilović.

Foto: Telegraf

Šampionat Evrope, 37. po redu, održaće se od 27. juna do 7. jula u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Rigi.

Prvi čovek FIBA Evropa Demirel smatra da će Riga, Beograd, Niš i Zrenjanin biti pravi domaćini 37. izdanja kontinentalnog takmičenja.

- Ženski i muški Eurobasket su glavna takmičenja FIBA Evrope, okuplja sav košarkaški krem. Događaj koji će se održati u Srbiji i Letoniji biće za pamćenje jer se igra u dve košarkaške nacije, poznate po gostoprimstvu - rekao je Demirel u Skupštini Beograda pre žreba.

Generalni sekretar FIBA Evrope Kamil Novak veruje da će Srbija i Letonija uspešno organizovati EP.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Tek drugi put se EP organizuje u dve zemlje, nakon što je pre tri godine bilo u Rumuniji i Mađarskoj. Izbor Srbije i Letonije je blagoslov za takmičenje, oni imaju iskustvo organizovanja i košarkaške su zemlje.Dve zemlje obećavaju dobru posećenost na utakmicama i pune tribine. Želimo organizaciju turnira koji će ostati upamćena - poručio je Novak.

Na ceremoniji žreba predstvljene su i maskote Evropskog prvenstva – dve mačke, Pik iz Letonije i Rol iz Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA