≫ 

Prvi čovek Evrolige isprozivao Divca, pa pomenuo i Crvenu zvezdu!

Na udaru Bertomeua je bio i Kirlilenko

  • 5
Đordi Bertomeu Foto: MN Press

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, dao je opširan intervju za ruske medije u kom je govorio i o Crvenoj zvezdi!

Takođe, Bertomeu je govorio o sukobu sa FIBA gde je u kontekstu licemerja pomenuo Andreja Kirilenka i Vlada Divca.

- Naša pozicija je jasna, nije se promenila. Želimo da nađemo rešenje, posebno kada je u pitanju kalendar. Niko nas još nije kontaktirao iz novog rukovodstva Fibe, još nemamo predstavui kako će se čelnici Fibe ponašati posle ove prve faze kvalifikacija. Pritom, Turkoglu i Sabonis su kao predsednici turskog i litvanskog Saveza stali protiv ovog sistema kvalifikacija. Kod Baumana sve je bilo jasno i definitivno, ovo je program koji je on progurao i nije tolerisao nikakve prigovore. Videćemo kakav je stav nove uprave Fibe - rekao je Bertomeu i nastavio:

- Pazite, dosta je i licemernih ljudi. Ljudi koji su u prošlosti i svojim karijerama propuštali reprezentativne utakmice, a sada pričaju kako je neprihvatljivo da se igrači ne odazivaju ovim obavezama. Pričam o Kirilenku i Divcu. Ne sećam se da je Divac kao GM Sakramenta pustio Bogdana Bogdanovića da igra reprezentativne utakmice. Kirilenko je tokom karijere pauzirao sa igranjem za reprezentaciju kako bi mogao da se odmara. I verujem da je donosio dobre odluke, a ne da je hteo da sabotira ruski tim. To mu se dešavalo više od jednom.

Što se tiče Crvene zvezde, Bertomeu je ime srpskog šampiona pominjao kroz uvođenje finansijskog fer-pleja.

Bertomeu u društvu Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda Foto: Telegraf

- Sistem radi, ali je potrebno vreme da sve funkcioniše kako treba. Naš cilj je da klubovi posluju transparentno u finansijskom pogledu, a ne da utiče na zaradu. Želimo da klubovi demonstriraju stabilnost u poglednu kompetentnosti mendžmenta, da pokriju troškove poreza, obaveze prema trenerima i igračima, da sve bude čisto i da se poštuje. Imali smo timove koji su osetili posledice finansijskog fer-pleja. Crvena zvezda i Galatasaraj nisu mogli da dovede igrače zbog toga što su kršili pravilnik. Proces nije brz, ali klubovi moraju da budu svesni obaveza i pravila, a na poslednjem sastanku dogovorili smo da ćemo odsad još striktnije naplaćivati kazne - jasan je bio Španac.

Bertomeu je, takođe, najavio ulazak kluba iz Londona u Evroligu.

- Naša želja je da napravimo dobar tim u Londonu. Košarka tamo nije razvijena, a mi verujemo da mora da bude prisutna tamo.

VIDEO: Najzanimljiviji momenti iz finalne utakmice Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. decembar 2018 | 07:56

    Koliko ja znam Bogdanovic i Bjelica igraju u Sakramentu a tamo je Divac GM i oba ova igara su igrali u kvalifikacijama protiv Grcke i Estonije, Bogdan se cak i povredio na toj utakmici. Ovaj ocigledno laze.

  • misko madzar

    14. decembar 2018 | 21:52

    De naidje na london lebac mu boziji velesila za evroligu bolje onda svedska ili finska ekipa

  • 1991

    14. decembar 2018 | 23:54

    Cini mi se da evroliga polako gubi publiku i postaje dosadna,sve isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA