≫ 

Jović i Lučić "pogurali" Bajern do pobede, bivši plej Zvezde dominirao protiv Budućnosti (VIDEO)

Bivši igrač Klivlenda sa 27 poena najzaslužniji za trijumf Bavaraca protiv Žalgirisa, Radićević sa 12 poena i 11 asistencija doprineo trijumfu španskog tima poritv ABA šampiona

  • 0

Košarkaši Bajerna savladali su Žalgiris 88:84 u 12. kolu Evrolige, prestigli Litvance na tabeli i probili se među osam najboljih na tabeli. 

Meč je obeležio bivši igrač brojnih NBA klubova Derik Vilijams koji je sa 27 poena napadački predvodio tim Dejana Radonjića.

Odlične role imali su srpski reprezentativci Stefan Jović i Vladimir Lučić sa 11 poena, dok je isti broj na svom kontu imao i Nihad Đedović.

Na drugoj strani parirao je Brendon Dejvis sa 21 poenom, uz njega i Leo Vesterman sa 19 u odsustvu prvog pleja ekipe Nejta Voltersa.

Eron Vajt je dodao 12 i jedno spektakularno alej ap zakucavanje iza leđa, na sistenciju Vestermana.

Bilo je neizvesnosti u finišu, posle Bajernovih +6, ušlo se u dramu pošto je Vesterman pogodio trojku 30 sekundi pre kraja. Đedović je potom odgovorio dovjkom, a istom merom i Dejvis.

Lučić je sedam sekundi pre kraja bio "polovičan" sa penala, za 86:83, što je, ispostavilo se, bilo dovoljno da Bavarci sačuvaju vođstvo i pobedu na svojoj strani.

Budućnost je bila na pragu debakla na Kanarskim ostrvima, gde je gubila u jednom momentu 55:31, ali se na kraju, ipak, izborila za častan poraz - 95:85.

U redovima Gran Kanarije sjajan je bio bivši plejmejker Zvezde Nikola Radičević sa 12 poena, 11 asistencija, 4 skoka - indeksom 27!

Uz dobre partije ostalih, Gran Kanarija je stigla do više nego rutinske pobede protiv ABA šampiona, u čijim je redovima najefikasniji bio Edvin Džeskon sa 15 poena, ubacivši sve u drugom poluvremenu.

Bila je ovo treća uzastopna, a peta ukupno pobeda španskog tima, kojem ni plej-of sada ne izgleda daleko.

Evroliga, 12. kolo

Četvrtak

Olimpijakos - Anadolu Efes 88:81

CSKA - Himki 88:74

Fenerbahče - Armani 92:85

Makabi - Baskonija 79:81

Real Madrid - Barselona 92:65

Petak

Panatinaikos - Darušafaka 75:67

Bajern - Žalgiris 88:84

Gran Kanarija - Budućnost 95:85

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA