≫ 

Zvezda na 11-0 u ABA ligi, pala je i Mega, i to dominantno (FOTO)

Crveno-belima pripao derbi ABA lige, Pereproglu sa 17 poena najefikasniji, Reglend i Beron ispratili Grka

  • 5

Nemaju košarkaši Crvene zvezde ravnopravnog rivala u regionalnom takmičenju, pobedili su crveno-beli i Megu Bemaks rezultatom 76:68, "zatvorili" savršen krug sa svih 11 pobeda na pola puta do kraja regularnog dela sezone.

Izuzev poslednje četvrtine, Zvezda je perfektno odigrala preostali deo meča, izgradila ubedljivu prednost koja je išla i do 20 poena razlike, pa ni strmoglavi pad u igri u posledjih deset minuta nije ugrozio trijumf crveno-belih.

Kao da se pretplatio na važne utakmice, Perperoglu je i protiv trećeplasiranog tima lige bio najefikasniji, ubacio je 17 poena (4/8 za tri), Beron je dodao 14, Reglend je imao 13...

Kod Mege, po običaju, Goga Bitadze se istakao sa 23 poena.

Dominacija ekipe Milana Tomića bila je najočiglednja u skokovima (25/43), trojke su gosti šutirali 12/33...

Od starta, pa sve do sredine četvrte četvrtine meč je bio "jednosmerna ulica". Zvezda je uhvatila dobar ritam od prvog minuta, autoritativna rampa Simanića u povoju meča dodatno je podigla samopouzdanje viceprvaku ABA lige, koje je u pvi ozbiljan nalet povukao Reglend.

Mega - Zvezda 68:78 (15:20, 10:22, 22:22, 21:14)

MEGA: Janjić, Marjanović 6, Ratkovica 11 (2/3 za tri, 5 as), Ašćerić, Mišković 10, Čarapić 8, Atić, Bitadze 23 (6 sk), Koprivica, Mokoka 7 (6 sk), Fundić 3, Stanić.

ZVEZDA: Reglend 13, Perperoglu 17 (5 sk), Davidovac 2, Nenadić 3, Lazić 5 , Faje 5 (10 sk), Beron 14 (2/9 za tri), Dobrić, Ristić, SImnić 8, Cirbes 6, Odžo 5.

Foto: ABA liga/Ivica Veselinov

Već u 5. minutu bilo je 6:13, nije se odnos snaga mnogo menjao ni nakon tajm-auta Milojevića: Zvezda je ušla u prepoznatljiv ritam u oba pravca, od čega nije odstupala sve do, rekosmo, poslednje četrvtine kada je upala vrtlog "praznih minuta".

Perperoglu je svoj resital započeo sredinom druge četvrtine, vezao sedam poena, tada već rezultatski odveo Zvezdu na ubedljivih 30:17. Nadovezao se Cirbes, a Simanić odličnu partiju u pvih 20 minuta krunisao poenima u samoj završnici poluvremena (ukupno 8 za njega danas).

Treća deonica u potpunosti je pripala gostima, koji su imali i velikih 20 poena prednosti u jednom trenutku, upravo u povoju tog dela meča trojkom Simanića.

Uspeli su igrači Mege sa vezanim trojkama da ostanu "u igri", međutim Reglend i Beron su pravim rešenjima napred Zvezdu održali na komotnih 13-17 razlike pred poslednju četvrtinu.

Foto: ABA liga/Ivica Veselinov

Uljuljkani ubedljivim vođstvom, igrači Zvezde na kratko su "nestali" sa terena u 4/4, tri i po minuta bez koša prepolovilo je razliku, pa se Mega osokolila, osetila trenutak i napala goste svom snagom.

Poenima Bitadzea, Miškovića i Mokoke, koji je pogodio za tri i smanjio na samo šest razlike, tim Dejana Milojevića se potpuno vratio u meč, ali Stratos Pereperoglu ih je obeshrabrio već u sledećem napadu.

Hladnokrvni grk je pogodio za tri i novi beg na "+9", praktično "ubio" utakmicu i napore rivala da ugrozi pobedu lidera na tabeli i jedinog neporaženog tima od početka sezone.

ABA liga, 11. kolo

Petak

Zadar - Igokea 95:80

Subota

Mornar - Cedevita 102:103

Mega Bemaks - Crvena zvezda 68:76

Partizan - FMP Železnik 21

Nedelja

Olimpija - Krka 17

Cibona - budućnost 19

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • кк цз

    15. decembar 2018 | 21:14

    Трећа утакмица да ОН није у тиму и звезда домонантна....три пута не може бити случајност....дакле....ОН правац фмп а Ребец у супротном правцу...и можемо правит планове за ЕЛ следеће сезоне....

  • Milan

    15. decembar 2018 | 19:30

    Mega konacno ima dresove...

  • Primorac

    15. decembar 2018 | 23:22

    Djaba sve ako izgubis brejk na proljece, kad je najveci pritisal na svijet na tebe, obicno to tako biva, jednostavno zadrhti ruka i cao rodjaci,mozes imat 25/0 u sezoni…bice klarnica za titulu ulog Euroliga najace nesto u Europi uz fudbalsku LS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA