≫ 

Kingsi dobili Dalas uz dabl-dabl Bjelice: Odlični Dončić i Novicki nisu mogli protiv "srpskog" Sakramenta! (FOTO) VIDEO)

Teksašani nisu imali rešenja za raspoložene Kingse

  • 0
NBA Nikola Jokić Sakramento Kings Nemanja Bjelica Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Dalas Meverikse na gostovanju rezultatom 120:113 uz nove odlične partije srpskih košarkaša. 

Bjelica je imao 15 poena, uz šut iz igre 5-10 za 2 i 4-7 za tri, upisao je još i 10 skokova, uz četiri blokade. Bogdan Bogdanović pobedi svog tima doprineo je sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Utakmicu u Teksasu, uz sva dešavanja na terenu, obeležio je povratak na teren posle povrede legendarnog Dirka Novickog posle duže pauze, kao i još jedna bravura njegovog naslednika Luke Dončića koji je utakmicu završio sa 28 poena, 6 asistencija i 9 skokova.

Tokom većeg dela meča Kingsi su imali minimalno vođstvo. Posle neizvesnog poluvremena u kojem su uspeli da dođu samo do +3, usledila je serija 8:0 pred kraj 3. četvrtine kada su uspeli da se odlepe na 12 poena prednosti, što će, ispostaviće se biti i prelomni trenuci meča.

Teksašani su u nekoliko navrata uspeli da priprete gostima iz kalifornije, ali nedovoljno za preokret.

Ni "povratnik" Dirk ni Luka, nisu ovoga puta imali rešenja za Bjelicu, Bogdana i raspoložene Hilda i Foksa, koji su sa po 28 poena bili najefikasniji u Sakramentu.

Sa druge strane, uz Dončića,  Herison Barns upisao je 15, Vesli Metjuz je dodao 13 poena, Džejlen Branson je imao 12. Novicki je za 8 minuta na terenu upisao svega 3 poena, koja su i te kako, značila i njemu i publici čiji je miljenik.

Posle nove pobede, Kinsi su 7. na Zapadu sa skorom 16-13, dok Dalas zauzima 9. poziciju sa skorom 15-13 i utakmicom manje.

Nemanja Bjelica je specijalno motivisan kada igra protiv dojučerašnjeg kluba Minesota, dva puta ove sezone je blistao, i dva puta su Kraljevi slavili. Večeras gostuju u Mineapolisu, a kvota na dvojku je čak 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Minesota Sakramento

Legenda Novicki i njegov naslednik Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP
Bjelica je imao još jedno odlično košarkaško veče; Foto: Tanjug/AP

Rezultati NBA mečeva nedelja na ponedeljak: 

Vašington - Los Anđeles Lejkers 128:110

Dalas - Sakramento 113:120

Nju Orleans - Majami 96:102

Denver - Toronto 95:86

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO: Vins Karter ekskluzivno za Telegraf.rs: Impresioniran sam Bogdanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA