≫ 

Moćni Milutinov razbio Pešićevu Barsu, Srbi "gurali" Fener do preokreta protiv CSKA! (VIDEO)

U Istanbulu, u duelu Fenera i CSKA, vrhunska predstava dva trenutno najbolja tima evropske košarke, a u Kataloniji - dominacija Srbina!

  • 1

Srpski centar Nikola Milutinov briljirao je u Barseloni, gde je, sa 18 poena i 14 skokova, najviše doprineo pobedi Olimpijakosa rezultatom 69:60.

Bio je to drugi najbolji učinak Milutinova ove sezone, i poenterski i indeksno po korisnosti.

U drugom kolu Baskoniji je ubacio 23 poena (indeks 33), a u utorak uveče bio je nezaustavljiv protiv čete Svetislava Pešića, ostvarivši indeks 32.

- Igrali smo kao tim svih 40 minuta i zaslužili smo pobedu - rekao je Milutinov odmah posle meča i osme pobede Atinjana u Evroligi.

Srbin je od samog početka zagospodario u reketu, pa su gosti već u povoju meča stekli prednost koju do kraja nisu ispuštali. Pored našeg igrača, u pobedničkom timu istakli su se Spanulis sa 14 poena, te Lidej i Vilijams-Gos sa 10.

Barsi je ovo bio već četvrti vezani poraz.

Evroligaški derbi je oduševio: Fenerbahče i CSKA odigrali su za "dušu" košarkaške publike, drama u Istanbulu pripala je ekipi naših Obradovića, Kalinića i Gudurića, posle preokreta i serije 19:0, rezultatom 79:75.

Veliki doprinos trijumfu Fenera dali su upravo srpski košarkaši, Gudurić sa 15 poena (trojke 3/3), Kalinić sa 10, a pečat na pobedu stavio je svemogući Jan Veseli sa nekoliko bravuroznih poteza kojima je "lomio kičmu" itudisovom timu.

Pogledajte samo ovo njegovo zakucavanje nakon asistencije kroz noge Slukasa.

"Leteći Čeh" je meč završio sa 19 poena, 10 skokova i 3 asistencije, i indeksom 33.

Čeh je, zajedno sa Slukasom, potpuno dominirao u završnim minutima utakmice, kombinovano su postigli poslednjih 11 poena, uz penale Grka za kraj, kojima je stavljena tačka na 12. pobedu Fenera u 13 evroligaških utakmica.

Imaju za čim da žale igrači CSKA, sjajno su "otvorili" utakmicu (19:8), dugo vodili, ali nisu imali koncentracije da privedu meč kraju u svoju korist.

Poslednje poene iz igre, i to trojku, CSKA je ubacio preko Higinsa 05:43 minuta pre kraja utakmice, za vođstvo 72:65, međutim, od tada samo još tri sa linije slobodnih bacanja.

Kod Rusa, podbacio je De Kolo (samo tri poena večeras), Klajburn je sve vreme najbolje "vukao", ubacio je 17 poena, Higins je stao na 12, Hanter i Rodrigez na 11, ipak malo da se izbegne treći poraz.

Evroliga, 13. kolo

Utorak

Anadolu Efes - Budućnost 106:68

Fenerbahče - CSKA 79:75

Barselona - Olimpijakos 60:69

Gran Kanarija - Baskonija 71:84

Sreda

Darušafaka - Žalgiris 18:15

Makabi - Himki 20:05

Armani - Bajern 20:45

Real Madrid - Panatinaikos 21:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA