≫ 

Nedović trojkom sa zvukom sirene najavio novi poraz Panate, Ljulj bacao "bombe" u Minhenu (VIDEO)

Zanimljiv dan u Evroligi, Srbi imali zapažene role

  • 0

Armani Džins "stao je na muku" Panatinaikosu, i to u Atini, gde su gosti naneli novi poraz "Zelenima" u Evroligi - 86:83.

Na klupi Atinjana, posle otkaza Ćaviju Paskvalu, debitovao je američki trener Rik Pitino, ali bez uspeha, pošto je na drugoj strani daleko bolje funkcionisao italijanski sastav i odneo pobedu iz "OAKA" Arene.

Solidnu partiju imao je Nemanja Nedović (10p), koji je trojkom sa velike daljine na isteku poluvremena najavio trijumf svog tima, a onda u samoj završnici penalima osigurao "čitav plen".

Gosti su vodili gotovo sve vreme, pa je uzalud bila i vrhunska partija Nika Kalatesa (24 poena, 11 asistencija), kao i solidne role Papasa (13p) i Gista (12p).

Bivši igrač Panate Majk Džejms, sada peerjanica Armanija, nije štedeo bivši klub, doprineo je pobedi sa 12 poena uz loše procente šuta, međutim njegovo nešto lošije izdanje nadomestili su, pre svih, Gudatitis sa 2o i Džerels sa 15 poena.

Vladimir Micov je utakmicu završio sa 10 poena.

U Minhenu, Real je slavio protiv Bajerna zahvaljujući "jakoj" prvoj i drugoj deonici i akumuliranih 13 razlike posle 20 minuta - na kraju je bilo 82:72.

Napadački su blistali Entoni Rendolf (22p) i Serhio Ljulj (19p), koji je svih pet trojki postigao u prvom poluvremenu, a dalekometnu "paljbu" Madriđana zaključio Kampaco hicem za tri u poslednjoj sekundi prvog dela igre.

Defanzivno, Valter Tavareš gospodario je reketom, do ludila je dovodio igrače Bajerna, kao u ovoj akciji kada je blokadom "patosirao" Derika Vilijamsa.

Istzakao se gorostas Reala i u poslednjoj četvrtini, kada su se Bavarci vratili "u igru", novom rampom zaustavio je Bartela.

U poraženom sastavu najbolji je bio Stefan Jović sa 11 poena i 5 asistencija, Lučić je dodao sedam poena, a Dangubić dva.

Evroliga, 14. kolo:

Četvrtak

CSKA - Anadolu 102:84

Budućnost - Fenerbahče 65:89

Olimpijakos - Gran Kanarija 98:77

Baskonija - Barselona 70:77

Petak

Himki - Darušafaka 85:84

Žalgiris - Makabi 80:73

Bajern - Real Madrid 72:82

Panatinaikos - Armani 84:86

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegrfaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA