≫ 

Jokićeve novogodišnje čarolije: "Tripl-dabl" za pamćenje, poeni za pobedu, Denveru svi gledaju u leđa (VIDEO)

Nezaustavljiv je bio Srbin za Nikse

  • 8

Nikola Jokić održava Denver na liderskoj poziciji Zapadne konferencije NBA lige

Srbin je odigrao jednu od najboljih partija ove sezone, statistički možda i najbolju, upisao je "tripl-dabl" u pobedi nad Njujork Niksima u "Pepsi Centru" - 115:108.

Bila je to deseta uzastopna pobeda Nagetsa na svom terenu protiv Njujorka u koju je ovoga puta Jokić "ugradio" fenomenalnih 19 poena, 15 asistencija, 14 skokova i 3 blokade!

Nikola je od starta "hranio" loptama saigrače, videlo se odmah da je vrlo raspoložen za igru i razigravanje, kasnije su došli i poeni, međutim sa druge strane gosti su održavali visok ritam rešeni da konačno prekinu niz od sedam poraza.

U finišu, ipak, sve je "leglo" na svoje mesto, jer je Jokić bio u elementu: sa pet vezanih poena, uz pogođenu trojku, napravio je ključnu razliku (od 106:102 do 111:102), zadao udarac Niksima i asistencijom bez gledanja za Malika Bizlija.

Pogledajte fenomenalne poteze Nikole Jokića protiv Njujorka.

Nagetsima je ovo bila 24. pobeda ove sezone, prvi su na Zapadu sa najmanje poraza u konferenciji (11). Poraz manje u čitavoj ligi imaju samo Milvoki Baksi.

Trenera Melouna i navijače možda i više od pobede raduje činjenica da se neki od vodećih igrača vraćaju na teren, poput Gerija Herisa i Pola Milsapa.

Heris je protiv Niksa zaigrao nakon 11 mečeva pauze, a Milsap se pojavio posle dugog odsustva usled operacije stopala, pa se sada samo čeka Vil Barton da se ekipa konačno kompletira i krene ka najvišim ciljevima.

Rezultati

Toronto - Juta 122:116

Milvoki - Detroit 121:98

Denver - Njujork 115:108

Sakramento - Portland 108:113 posle produžetka

Los Anđeles Klipers - Filadelfija 113:119

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Somborac

    2. januar 2019 | 13:19

    Bravo Joka majstore, a komentatorima neka je na cast, pljuvati i hejtovati jednog od najboljih mladih ljudi u Srbiji je sramotno. Ako je pametan dok su ov i z KSS KOJI SIRE MRZNJU PREMA NJEMU na funkcijama, ne treba da igra za reprezentaciju

  • BGD

    2. januar 2019 | 08:34

    Ma igra li taj za Srbiju!???

  • Joker

    2. januar 2019 | 13:16

    Da je igrao za reprezentaciju one godine. Sad bi u NBA sedeo na klupi. Ovo je razlog sto nije igrao tada. Jer je sada kandidat za MVP. Ko imalo zna kosarku zna na sta mislim. A plus smo dobili centra kakvog nikad svet nije imao. A ne nasa reprezentacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA