≫ 

Kakvo ludilo od meča! Zvezda istopila -18, pa prokockala šansu da pobedi u Malagi! (VIDEO)

Zvezda je gubila sa velikom razlikom, pred kraj je okršaj uveden u dramu!

  • 48
Košarkaši Crvene zvezde Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde bili su gosti Unikahe u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa, i odigrali su lud meč u kom su istopili 18 razlike na -1 minut pre kraja! Ipak, prokockali su priliku za pobedu, bilo je 79:74 za Špance.

Zvezda je na startu druge faze takmičenja pobedila Limož, a sada je usledilo atraktivno gostovanje timu iz Malage.

Inače, Tomić je meč najavio kao duel sa favoritom za osvajanje Evrokupa, što i ne čudi s obzirom na reputaciju španske ekipe.

Sa druge strane, Unikaha se nije proslavila pred meč, jer je izgubila ubedljivo od Tenerifa.

Drugi meč grupe, Limož i Valensija igraju u sredu od 21.00 u Francuskoj.

Unikaha - Crvena zvezda

Hala: Hose Marija Martin Karpena

Unikaha: Okujo, Fernandez 10, Stilma, Salin 10, Dijez 2, Milosavljević 7, Sančez, Šermadini 13, Vačinski, Roberts 11, Lesor 16, Viltjer 10

Crvena zvezda: Regland 7, Čović 9, Kešelj, Perperoglu 23, Davidovac, Lazić, Beron 7, Dobrić 13, Ristić 4, Simanić 7, Cirbes, Odžo 4

POSLEDNJA DEONICA - UNIKAHA - ZVEZDA 75:74

Perperoglu je praktično jedina svetla tačka Zvezde u ovom meču, iz prodora je položio za osam razlike, a onda je Čović upropastio priliku da se dodatno priđe, šutirao je za tri i promašio ceo obruč.

Nakon toga, u prvih pet minuta deonice, samo po četiri poena dala su oba tima, vreme je Zvezdi neumitno teklo, a Tomić nije reagovao tajm-autom.

Ipak, Zvezda je dočekala i crnu seriju rivala, smanjila na 71:65, kada je Čović iz prodora popio blokadu. Posle se iskupio sa linije penala, a onda je Dobrić ubacio trojku za 73:72, samo minut pre kraja!

Nakon napete završnice presecane faulovima, pobeda je ipak ostala u Malagi.

TREĆA DEONICA - Zvezda prišla na 10 razlike

Teško da je Zvezda mogla efektnije da počne deonicu, atraktivnim alej-upom je Simanić završio pas Reglenda, ali su odmah sevnule trojke Salina i Robertsa za +18 Unikahe.

Beron je neslavno završio jednu kontru i odmah ga je izveo Tomić, ušao je Dobrić, a Šermadini je nastavio da dominira uz skoro savršen šut za 2, 6/7, pa je Unikaha lagano održala ritam do 61:45.

Ipak, i Unikaha je ušla u crnu seriju, pa je razlika pala na devet poena kada je Dobrić iz ugla pogodio trojku.

Na obe strane, kao da su se u finišu deonice svi takmičili ko će više srljati u greškama, a u 4/4 ušlo se sa 65:55!

DRUGA DEONICA - Unikaha silovita, Zvezdu reanimirao samo Perperoglu

U istom ritmu je nastavila Unikaha, nadovezao se čak i Lesor svojim sedmim poenom koji je ekipi doneo velikih +15.

Na sve to, Maik Cirbes se povredio, ređali su se promašaji čak i posle ofanzivnih skokova, a u sivilo se utopio i Marko Kešelj, kome je lopta iz ruku otišla u aut...

Led je probio tek u 15. minutu Perperoglu, pogodio je dve vezane trojke za 37:23.

Foto: Marko Jovanović

Vezao je Grk i treću trojku iz trećeg šuta, nadovezao se i Dobrić uz Berona, pa se razlika svela na tek malo podnošljivijih 11.

U tim trenucima, silno motivisano delovao je Matijas Lesor, što i ne čudi, Zvezda ga je otpisala posle slabije sezone, pa je željan dokazivanja, pogodio je uz faul, a slobodno bacanje pretvorio je u +14.

Iako su Perperoglu i Dobrić imali male trzaje, Španci su na poluvreme otišli sa zasluženih 51:37. Šermadini je vicešampionu Jadrana ubacio 11 poena, Lesor 10, Perperoglu je došao do 14 poena.

PRVA DEONICA - Zvezda improvizovala sa trojkama, Unikaha lagano otišla na +10

Loše je ofanzivno Zvezda počela meč, ređali su se promašaji i Unikaha je povela sa 5:0, Cirbes je pri polaganju čak promašio zicer, ali je imao barem sreću da je pri ovome fauliran. Ipak, sa linije penala je promašio oba puta, pa je klub skoro puna tri minuta bio bez koša!

Agoniju je Zvezda prekinula u šutu spolja, preko Reglanda i Simanića trojkaški, pa se vratila u egal na 7:6.

Ipak, vrlo brzo je svoje zamerke morao da iznese i Tomić, Šermadiniju je bilo dozvoljeno da se prošeta kroz reket za 12:6, pa je tražen tajm-aut.

I posle  toga se ništa nije promenilo u pristupu, samo je ovaj put trojku pogodio Beron, a jednom je efektno Lesor izblokirao Reglanda u prodoru.

U prilično divljoj košarci, Šermadini se najbolje snašao, došao je do svog šestog poena na meču i to je odvelo Špance na +7.

Organizacija napada u Zvezdi praktično nije postojala, Simanić se još jednom izvukao na trojku, ali je zbog dobre odbrane rešio da ode na prodor, što se neslavno završilo.

Tomić ga je zvao i uputio mu niz saveta, a za to vreme, Unikaha je otišla na dvocifrenu razliku i prvu deonicu okončala sa 26:13.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekszel

    8. januar 2019 | 23:49

    Partizan sampion

  • Zvezda je zivot

    8. januar 2019 | 23:48

    Ljudi sa trenutnim igrackim kadrom od ovoga vecerasnjeg nema sta vise da ocekujemo. Komsije su se lepo pojacale odbrana im je na najvisem mogucem nivou napad polako uigravaju koji ce uskoro doci na mesto posto za razliku od nas imaju odlicne igrace i nakon toga i protiv njih nema sta da trazimo sto se osvajanja aba lige tice ako ne dovedemo par igraca umesto ovih manekena. Eto zivi bili pa videli, voleo bih da gresim ali je ovo surova realnost i prava slika naseg kluba.

  • Partizan šampion Evrope 1992 i najtrofejniji srpski klub

    8. januar 2019 | 21:23

    vi ste jedna velika prevara od tima ...a o klubćiću koji ima vise adresa i imena nego sto imate trofejčića.....a najveci vam je vatrogasni trofejčić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA