≫ 

Partizan srušio Albu u grotlu Pionira: Grobari u transu, Vanja Marinković odveo crno-bele ka 1. Top 16 pobedi! (VIDEO)

Crno-beli dočekali buđenje Vanje Marinkovića!

  • 21

Košarkaši Partizana pobedili su kao domaćini Albu u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa, rezultatom 78:66!

Partizan je u prvom kolu izgubio od Lijetuvosa, Alba je tad nadigrala Monako, pa su crno-beli imali zadatak da se vrate u igru pred Grobarima.

Foto: MN Press

Navijači Partizana su uoči meča već doživeli prvo oduševljenje, kada su videli Milana Mačvana, nekadašnjeg lidera, koji se trenutno oporavlja od povrede.

Ekipa je, nošena frenetičnom podrškom, stigla do važne pobede, a posebno je navijače obradovalo solidno šutersko veče Vanje Marinkovića, koji se do ove utakmice suočavao sa žešćim kritikama zbog slabijih partija. Sada je pogađao u važnim trenucima i doneo je 14 poena timu kao najefikasniji. Renfro se nije previše latio šuteva, ali je podelio 12 asistencija!

Inače, u drugom meču grupe, Monako je nadigrao Ritas, pa ove ekipe imaju po 1-1.

Partizan - Alba 78:66 (19:13, 18:15, 13:15, 28:23)

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca: 6.000 Sudije: Elijas Koromilas, Jurgis Laurinavičijus, Ersan Kartal

Partizan: N. Janković 11, Pejdž 10, Si 10, Marinković 14, Veličković, Pecarski, Zagorac 8, Renfro 2, S. Janković 2, Lendejl 13, Gagić 2, Nikolić 6

Alba: Sajbu 2, Gifi 5, Hant, Šnajder, Hermanson 16, Vagner 2, Gidraitis 11, Timan 8, Kliford 5, Noko 5, Sikma 10, Peno 2

Foto: MN Press

PRVA ČETVRTINA: Partizan odlično startovao!

Dobro je Partizan otvorio meč, zakucao je Stefan Janković efektno, snašao se i Gagić dobro u duelu protiv Kliforda, pa je ostvareno početno vođstvo od 6:3.

Upisao se i Renfro, na parketu se našao i Nikola Janković, a potom je viđen prazan hod u kom je Alba izjednačila na 11:11.

U nastavku, sevnula je i trojka Pejdža uz bacanja Zagorca, pa je Partizan na prvu pauzu između deonica otišao sa 19:13.

Foto: MN Press

DRUGA ČETVRTINA - Crno-beli konačno prevalili dvocifrenu razliku

Nije moglo bolje da se nastavi, Zagorac je pogodio uz faul, bio je precizan i sa linije penala, pa je serija nastavljena do 9:0!

Prekinuo je to Timan trojkom, na drugu asistenciju našeg reprezentativca Stefana Pena, a prazan hod Partizana od nekoliko minuta prekinuo je Pejdž pogotkom sa poludistance za +8.

Nastavila je da se održava klackalica na ovoj razlici, a Nikola i Stefan Janković su se neslavno isforsirali u šutu, Vagner je to kaznio za 27:21, pa je Trinkijeri uzeo tajm-aut.

Onda se dogodilo ono što su Grobari dugo čekali, Vanja Marinković je proradio i vezao uz trojku pet poena, odveo je konačno klub na dvocifrenu prednost!

Nadovezao se i Si slobodnim bacanjima za +13, u idealnom trenutku, pred završnicu poluvremena.

Šteta je samo što je dozvoljeno Gidraitisu da ubaci trojku, pa je na najdužoj pauzi rezultat bio 37:28.

Foto: MN Press

TREĆA ČETVRTINA - Crno-beli se kockali sa Trinkijerijevim strpljenjem

Nije dozvolio Partizan Albi da priđe u prvih pet minuta nastavka, i kada je pala nova trojka Gidraitisa, ekipa Andree Trinkijerija se distancirala preko Zagorca.

Ipak, malo kasnije, ponovo se ekipa igrala sa nervima italijanskog stručnjaka, alarmirao je sve na tajm-autu čim je Simka protutnjao kroz reket za 44:41!

Prvi željeni dogovor, trener Partizana dobio je kada je Si ubacio trojku na pas Zagorca, za +8  pobrinuo se Aleksej Nikolić.

Na kraju pretposlednjeg perioda igre, Alba nije realizovala napad za tri, u finiš se ušlo sa +7 za crno-bele.

Foto: MN Press

POSLEDNJA ČETVRTINA - Partizan konačno ukrotio nemačku ekipu za trijumf

Proključala je hala kada je Nikola Jankoivć pogodio uz faul, palo je i slobodno bacanje, pa novi koš, novajlija je doneo +12 crno-belima.

Preko ruke je i Vanja Marinković postigao novu trojku za 63:49, što je izazvalo novu erupciju oduševljenja u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić"!

Još jednom je, ipak, Partizan uspeo da sebi stvori problem, Lendejl je čak promašio oba bacanja, pa je Hermanson vratio Albu na -5, samo tri minuta pre kraja.

Upravo Lendejl se iskupio poenima uz faul, bacanje je samo minut i po pre kraja vratilo Partizanu +11, uz još jedan koš Vanje Marinkovića.

VIDEO - Grobari pale baklje u Pioniru i proslavljaju Dan Republike Srpske

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    9. januar 2019 | 21:34

    Ajde Partizane moj! Ja verujem u vas, Idemo na pobedu.

  • N N

    9. januar 2019 | 23:10

    Nesto slabo ovih Fmp-ovaca veceras? Jeste pratili kakva se kosarka igra u Evropi i jeste izvukli zakljucak sta vas ceka za osvajanje Aba lige koje ce za vas izgleda i ove godine biti nemoguca misija? BRAVO PARTIZANEEEEEEEE

  • Nesa CZ

    9. januar 2019 | 22:46

    Svaka pobeda Srpskog kluba je veoma bitna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA