≫ 

Doktorski "tripl-dabl" Jokića, Srbin se igrao sa Klipersima: Sam sebi asistirao, bacao pasove preko celog terena! (VIDEO)

"MVP, MVP, MVP", klicali su navijači Nagetsa našem asu posle novih bravura

  • 9

Kako igra Nikola Jokić biće zaista nepravda ako ga ne izglasaju za "ol-star" utakmicu (Šarlot, 19. februar), jer Srbin iz meča u meč oduševljava košarkašku javnost "preko bare".

Zasijao je i u meču sa Klipersima, upisao je novi "tribl-dabl" - 18 poena, 10 asistencija, 14 skokova, peti već ove sezone, a 21. u karijeri za 23. godišnjeg Somborca, koji je vodio svoj tim do laganog trijumfa protiv rivala iz Zapadne konferencije - 121:100.

"MVP, MVP, MVP", klicali su pred kraj utakmice navijači Denvera našem asu koji je sa nekoliko genijalnih asistencija - jednu je nabacio samom sebi (?!), digao "Pepsi Centar" na noge.

Pogledajte Jokićeve najbolje poteze sa ove utakmice.

Denver je do 28. pobede u sezoni stigao autoritativnom partijom od samog starta, pa gosti gotovo da nisu imali šanse u Koloradu. Lu Vilijams je sa 19 poena bio najefikasniji kod gostiju, bivši miljenik domaćih navijača Galinari dodao je 18, koliko i Heris, dok je Herel ubacio 16.

Kod Denvera, čak šestorica su bila na dvocifrenom poenterskom učinku, i to je jedan od glavnih razloga dominacije lidera na Zapadu i trećeg najuspešnijeg tim lige trenutno.

Džamal Marej je prednjačio sa 23 poena, sjajno je ponovo sarađivao sa Nikolom kome može da zahvali za trećinu svojih poena, pošto ga je ovaj u nekoliko navrata bukvalno "spajao" sa košem.

Plamli je imao zapaženu rolu "sa klupe", meč je završio sa 17 poena za samo 20 minuta, Bizli je dodao 15, a Moris i Krejg po 14.

Nagetsi su i ovom pobedom, 11. zaredom kod kuće, pokazali da su ove sezone i te kako ozbiljna grupa za najviše domete. Zavisiće mnogo toga od njih na Zapadu. Plej-of je sada nešto što se podrazumeva kao cilj.

- Još jedan tripl-dabl, momak nastavlja da oduševljava - rekao je posle meča trener Nagetsa Majk Meloun o znate već kome.

- Komotno može da igra za NFL tim s obzirom na to kako deli asistencije - dodao je impresioniran Nikolinom asistencijom preko čitavog terena.

Taj genijalan jednoručni pas, koji je Marej završio zakucavanjem, iz prvih redova je video i igrač NFL tima Denver Bronkosa Von Miler.

Malo je reći da je bio oduševljen.

U "Pepsi Centar" je došao samo iz jednog razloga - da podrži svog idola Jokića sa kojim je posle meča razmenio dresove.

Igrač NFL tima Denver Bronkos Von Miler i Nikola Jokić Foto: Tanjug/Ap

REZULTATI

Majami - Boston 115:99

Denver - Los Anđeles Klipers 121:100

San Antonio - Oklahoma 154:147 (posle dva produžetka)

Sakramento - Detorit 112:102

VIDEO: Nisam jeo burek dva meseca! Jokić nasmejao novinare

Srpski okršaj u Minhenu! I u Bajernu i u Armaniju Srbi su među nosiocima igre, a i za jedne i za druge ovo je veoma važan meč u borbi za TOP 8. Kvota na keca je 1,80, a na dvojku 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Armani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 777

    11. januar 2019 | 08:28

    Možemo da ga osudjujemo zbog reprezentacije, ali je neosporno da je izuzetno talentovan i košarkaški inteligentan. Ima dosta sigurnih pasova, ali igrač sa tom visinom da tako lako barata sa loptom i da se zabavlja u igri skoro nije vidjen. Jeste da je odbrana u ovom delu šampionata smešna, ali Jokić to koristi maksimalno dobro. Pitanje je koliko bi u Evropskoj košarci uspeo, ipak je ovde prioritet jaka odbrana i nema slobode u igri. Ali, on je shvatio na vreme gde mu je bolje i isplativije. Samo da ga zdravlje posluži, srećno mali !!!

  • Bosiljka

    11. januar 2019 | 09:34

    Jedinstven,talentovan,jedno dobro dete.Takav je nas Somborac i ponosni smo na njega.

  • Novi Sad

    11. januar 2019 | 10:09

    Samo jako! Bravo Nikola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA