≫ 

Komentatorski "rat" oko NBA "ol-star" glasanja za Jokića: Ovako su Srbi reagovali na poziv da se Nikola podrži! (FOTO) (VIDEO)

Srbija je još jednom podeljena na dva dela, a ovoga puta u centru pažnje je Jokić

  • 40

Srpski košarkaš Nikola Jokić privlači pažnju kako na terenu sjajnim partijama, tako i van njega svojim humorom i neposrednošću. Ipak, ni to nije dovoljno da Srbija u potpunosti podrži mladog Somborca i glasa za njega pred predstojeći NBA Ol star meč.

Poređenja radi, Luka Dončić sjajnim partijama je zaludeo prvo Evropu, pa NBA. Dobio je podršku medija, nalazi se u timu u kojem može da se dokaže, a tu je i glavni mentor Dirk Novicki, kao i nacija koja je stala iza njega.

Trenutno je drugi u izboru navijača na Zapadu za Ol-star, odmah iza Lebrona Džejmsa sa preko 2 miliona glasova, a glavni razlog su, kako navode Amerikanci, "klikovi" koji dolaze iz Slovenije svakodnevno.

Zanimljivo je, da se iz, naravno, opravdanih razloga, Luka nije našao u selekciji Zmajčeka u kvalifikacijama za SP koje će njegov tim propustiti, kao i Olimpijske igre. Ali, o tome više niko i ne priča. Dončić je već Ol star, skoro pa iznad reprezentacije, što, ruku na srce, u Srbiji teško da bi "prošlo".

Sa druge strane, u "zemlji košarke", popularni Džoker nema punu podršku, koju zaslužuje, i to, zbog propuštenog Evropskog prvenstva, u sezoni u kojoj je potpisao enormno veliki ugovor sa Denverom težak oko 150 miliona dolara, za koji se trebalo dokazati, najviše klubu. To je i logično uzimajući u obzir načela po kojima Amerikanci funkcionišu.

Prema poslednjem "preseku stanja" Jokić je po broju glasova 11. među igračima iz Zapadne konferencije sa 740,918 "klikova" na njegovo ime. Ipak, ako bi se sutra igrao "ol-star" meč, ne bi ušao u "roster" od 12 igrača s obzirom na to da je među visokim igračima (frontcourt) u zaista paklenoj konkurenciji tek sedmi, iza Džejmsa, Dončića, Džordža, Durenta, Dejvisa i Adamsa.

Pozivi da se za njega glasa i u Srbiji jesu urodili plodom, ali ne kako je očekivano, što se i videlo po komentarima "uvređenih" navijača na Telegrafu, koji ne praštaju "neodazivanje" ali i "uspeh":

Printscreen: Telegraf.rs
Printscreen: Telegraf.rs
Printscreen: Telegraf.rs

Ipak, Nikola sigurno jeste, i treba da bude, oslonac reprezentacije u narednih desetak godina uz Bogdana, Nedovića, Micića... Naročito, jer ćemo Teodosića, Marjanovića, Bjelicu i starije "kolege" gledati najdalje do 2021. godine kada se završava "mini ciklus" košarkaških takmičenja. (Svetsko prvenstvo 2019., Olimpijske igre u Tokiju 2020, i EP 2021. godine)

Baš iz tog razloga, ako ništa drugo, trebalo bi mu pružiti podršku i "šansu" makar do prozivke selektora Đorđevića pred Svetsko prvenstvo koje se u Kini održava ove godine. Možda mu baš iskustvo igranja sa najboljima na Ol staru i pomogne da u Kini, ili Japanu na igrama "proda" neku fintu Amerima, u dresu Srbije, i donese novu medalju sa ostalim momcima.

Tačno je, nije igrao u Turskoj. Isto tako, 2016. godine osvojio je olimpijsko srebro u Brazilu i radovao se sa medaljom na grudima "kao malo dete", što mnogi, ipak, nisu zaboravili.

Da podsetimo, ovogodišnji "ol-star" vikend održava se od 15-17. februara u "Spektrum Centru" u Šarlotu, glasanje je u punom jeku, a za Nikolu, kao i Bogdana Bogdanovića, Tea, Bjelicu i Marjnovića možete glasati OVDE.

Printscreen: Telegraf.rs
Printscreen: Telegraf.rs
Printscreen: Telegraf.rs
Printscreen: Telegraf.rs

VIDEO: Dete od Deda Mraza traži da gleda Jokića u Ol star timu

VIDEO: Jokić: Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rema

    11. januar 2019 | 22:22

    Moj glas je otisa za Bogdana BRATA!!!

  • Oki

    11. januar 2019 | 22:25

    Jedno je sigurno svi smo slozni oko kometarisanja oko ovog lika

  • CG

    12. januar 2019 | 00:17

    Jokic je igracina, a postenjacine srpske koje nece da glasaju za njega neka se vrate da zive i rade u Srbiju,CG i RS i pokazu na svom primjeru patriotizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA