≫ 

Žešće rasturanje Jokićevih Nagetsa: Voriorsi vratili Denver na fabrička podešavanja sa 142 poena! (VIDEO)

Šampionski tim Golden Stejt Voriorsa vratio je Denver Nagetse "na fabrička podešavanja" pobedom 142:111 u Koloradu.

  • 5

Ekipa Stiva Kera je ovim trijumfom oborila nekoliko rekorda i zbacila Nagetse sa prvog mesta Zapada NBA lige!

Stef Kari i Klej Tompson su ubacili po 31 poen, Kevin Durent 27 za Voriorse. Malik Bizli je predvodio Nagetse sa 22, poen manje je imao Džamal Marej, a Nikola Jokić je uz 17 poena asistirao osam puta.

Potpuno sumanuta prva četvrtina kakva nikada nije viđena u svetu košarke, obeležila je ovaj meč.

Nestvarnih 89 poena su ubacile dve ekipe za 12 minuta, a gosti iz Oklenda su zatrpali koš Nagetsa 51 poenom i postavili novi rekord NBA lige po broju poena u prvim četvrtinama! Pritom su oborili i rekord franšize sa deset trojki u jednoj četvrtini (14 pokušaja).

Foto: Tanjug/AP

Pljuštale su od samog starta, odbrana Nagetsa je bila šuplja, a Nikola Jokić na klupi već posle šest minuta zbog dva faula.

Kad se tome doda i nekoliko ofanzivnih skokova koji su kažnjeni poenima, "Ratnici" su pucali iz svih oružja, a Džamal Marej nije mogao sam da drži konce igre svog tima.

Pogodio je dve uzastopne trojke, jednu od table sa skoro pola terena sa zvukom sirene, ali je šampion NBA vodio 51:38 već posle 12 minuta.

Nije dugo bilo potrebno da Voriorsi dođu i do +23 trojkom Jerebka posle tri minuta u drugoj četvrtini.

Usledila je minijatura Jokića koji je u dva napada "uneo u koš" Drejmonda Grina, dao pet poena i iznudio tehničku pobesnelog krilnog centra Voriorsa.

Srbin je vrlo brzo napravio i treći faul i opet otišao na klupu.

Marej je morao da rešava napade, približio je Nagetse na - 11, ali su Kari i drugovi dodali gas i na poluvreme otišli sa 79:60.

Voriorsi su od tog trenutka uključili auto-pilota, Durent i Tompson su malo "ohladili pušku" a Kari je nastavio da rešeta.

Foto: Tanjug/AP

Jokić je polovinom trećeg perioda malo razigrao Krejga i Mareja, ali Nagetsi nisu uspevali da spuste ispod 20 razlike sve do Nikolinog alej-upa za Plamlija na četiri minuta do kraja treće četvrtine kada je bilo 96:78.

Međutim, to je bilo sve od Nagetsa. Gosti su ušli u furioznu seriju 16:3 i na ulasku u četvrtu četvrtinu imali pobedu u šakama.

Majk Maloun je dao priliku rezervistima, Voriorsi su nastavili da "gaze", imali su u jednom trenutku i svih 38 poena prednosti pa su upisali 30. pobedu u sezoni.

Sada su oni prvi na Zapadu sa skorom 30-14, dok Denver ima 29-14 i drži drugo mesto.

VIDEO: Jokić i Crvendakić najbolji u 2018. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 777

    16. januar 2019 | 08:12

    A ja kad napišem da se u NBA odbrana ne igra do finalnih utakmica kažu mi da nemam pojma... 253 koša na utakmici bez produžetaka... Strašno ... Valjda vam je sad jasno što iole ozbiljan Evropski trener neće u NBA.

  • Predator

    16. januar 2019 | 09:06

    A nasa balerina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA