≫ 

Težak poraz Zvezde u Valensiji: Napad i nekako, odbrana nikako! (VIDEO)

Ekipa Milana Tomića, bez Lazića, poklekla u duelu sa Špancima, protiv kojih za nedelju dana igra meč u Beogradu

  • 58

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Valensije rezultatom 92:76 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19) u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa, što je drugi vezani neuspeh za tim Milana Tomića, posle uvodnog trijumfa nad Limožem u Beogradu.

Najefikasniji u Španiji bio je Džo Reglend sa 21 poenom, ali premalo je to bilo da se ugrozi pobeda domaćeg tima, koji nakon tri meča ima sve tri pobede i jednom nogom je zakoračio u narednu fazu takmičenja.

Crveno-beli će pokušati da se iskupe za težak poraz već za nedelju dana kada će ugostiti Valensiju u meču "biti ili ne biti" za ostanak u igri za plasman dalje.

Petorica igrača Valensije prebacila su deset poena, Van Rosom je prvi došao do tog bilansa "rafalom" već u uvodnoj četvrtini, Met Tomas (11p) je u poslednjoj dalekometnom "paljbom" dokrajčio goste, a između toga dobar napadački ritam održavali su Dubljević (14p), Vil Tomas (11p) i Đoan Sastre (10p).

Bili Beron je sa 11 poena bio drugi strelac srpskog tima u sredu uveče u hali "Font de San Luis".

Ne može se lideru ABA apsoltuno ništa prigovoriti za učinjeno u prvom poluvremenu, bilo je u tom periodu dobrih rešenja u napadu i prave defanzivne energije, međutim stvari su počele naglo da se pogoršavaju po goste od sredine treće četvrtine.

Bojan Dubljević bio je jedan od petorice sa dvocifrenim poenterskim učinkom u Valensiji Foto: MN Press

I to u momentu najvećeg Zvezdinog naleta koji je poveo jedini raspoloženi igrač Tomićevog tima Reglend, za prilazak na 53:52 na pet i po minuta pre kraja treće deonice.

Zvezda kao da se tada ugasila. Stala. 

Valensija je preko Vila Tomasa prvo režirala ekspresnu seriju do vođstva 60:52, a do kraja treće deonice "pobegla" na "+12", što je, ispostaviće se, bio samo nagoveštaj definitivnog sloma Beograđana u završnom periodu.

Met Tomas je serijom 5:0 praktično stavio tačku na pitanje pobednika ovog meča, Dubljević se nadovezao poenima iz reketa kroz veoma ranjivu Zvezdinu odbranu, za tada već ubedljivu prednost koja je kasnije išla i do 20 poena razlike.

Iako su gosti, preko Čovića, Radanova, Reglenda i Berona, pronašli solidan napadački ritam u tim momentima, defanziva je zakazala, gotovo da se svaki napad Valensije završavao poenima u periodu kada je prednost bila najveća na strani domaćeg tima.

Na odbrambenim rešenjima definitivno će morati da se proadi u hodu, ali vremena da se žali za propustima nema, jer sledi ABA duel sa FMP Železnikom, a onda još jedan, verujem o daleko bolji meč Zvezde sa španskim predstavnikom.

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA 92:76 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19)

VALENSIJA: Abalde, Labeire 2, Dio 9, Van Rosom 10, V. Tomas 13, Tobei 8, Dubljević 14, Vives 8, martinez 7, M. Tomas 11, Sastre 10, Dornekamp.

CRVENA ZVEZDA: Reglend 21, Radanov 6, Čović 9, Pereproglu 9, Davidovac, Faje 9, Beron 11, Dobrić 2, Ristić, Simanić, Cirbes 6, Odžo 3.

 

Foto: Marko Jovanović

Evrokup, 3. kolo

Unikaha - Limož 79:72

Valensija - Crvena zvezda 92:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    16. januar 2019 | 22:10

    Regland drugi plej, Čović treći ... nedostaje prvi. Cibers drugi centar, nedostaje prvi. Odžo je simpatičan lik, ali je promašio zanimanje a Zvezda ga predvidela kao bitnu kariku. Uz kratku i slabu klupu reklo bi se da je repriza u ABA ligi od prošle godine neminovna. Protivnici menjaju, dovode pojačanja, otpuštaju one koji nisu zadovoljili, a mi kao i prošle godine nemo posmatramo kako Cibers nema blage veze, Odža koji ne zna gde udara, Reglanda kako igra basket (i to samo u napadu u odbarni je kriminalan). Ponavlja se slučaj Belica i Feldin. Mi sada kao čekamo da prorade Odžo i Cibers ...Oće to kako da ne.

  • Саша

    16. januar 2019 | 22:23

    Коме очи нису испале једино не види ову јадну нашу Звезду.Очај од игре.У Европи ништа.Можда против Крке и Морнара.Овај чаробњак Томић појма нема.Тај их ништа није научио,макар једну акцију.Треба бити реалан,ово је истрошена екипа, без мотивације.Скрпљена од старих и потрошених играча са неискусним играчима.Немамо центра,Цирбес некад био играч,Оџо да учи бар још пар година,Регленд игра кад му се игра, Ристић неупотребљив, све у свему,ако се нешто не промени, остадосмо поново без АБА лиге и Евролиге.Само треба бити неострашћен и бити реалан да смо зелени,много зелени.

  • Nesa CZV

    16. januar 2019 | 22:48

    Ovo je stvarno jadno i sa ovakvom igrom i igrackim kadrom nema nista od osvajanja Aba lige a sto se ovde tice to da ne pominjemo. Dok se drugi pojacavaju mi se smejemo i pisemo kako nakon svakog poraza menjaju tim i kupuju igrace eto oni su bar nasli neku kombinaciju u svemu tome a mi tonemo sve dublje. Ovo ne lici na KK Czv !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA