Kajri se izvinio Lebronu: Bio sam klinac, hteo sam da budem glavni!

Jedan od najboljih driblera u svetu košarke Kajri Irving priznao je svoju grešku jednom od najboljih košarkaša u istoriji te igre Lebronu Džejmsu.

  • 0

Irving je pre godinu i po dana šokirao svet tako što je tražio trejd iz Klivlend Kavalirsa u neki drugi klub u NBA, a pre nego što će završiti u Boston Seltiksima. Pričao je tada da ne želi da bude više u senci svog "mentora" jer je poznato da se u Klivlendu od povratka 2014. do odlaska 2018. godine Lebron pitao gotovo za sve.

- To je za mene bila velika stvar i pozvao sam Lebrona da se izvinim što sam bio onaj mlad igrač koji je sve hteo odmah i na dohvat prstiju - rekao je Irving posle pobede Bostona nad Toronto Reptorsima.

- Hteo sam da budem onaj koji će da nas vodi ka promeni, hteo sam da budem glavni. Hteo sam sve to. I odgovornost da se bude najbolji igrač na svetu i vođa tima nije nešto što je namenjeno mnogim ljudima. Ponekad izvući maksimum iz tima nije baš najlakša stvar na svetu - dodaje Kajri.

On je u pobedi nad Torontom imao 27 poena i zaista je bio ono što Amerikanci zovu "floor general", jer je podelio rekord karijere 18 asistencija.

- Dao sam očajan primer za mlade momke o tome kako treba izvući taj maksimum iz saigrača. Hoću da uradim to, ali ne mogu javno. Moram da im ulijem snagu. Džejlen Braun je bio u pravu, moram da radim prave stvari i da ne upirem prstom u pojedince, ali i da stvarno shvatim šta možemo svi kao grupa. Osećam se kao bolja osoba što sam zvao Lebrona jer je on tamo (u Klivlendu) bio u toj situaciji. Bio je tamo uz mene, gde sam bio kao klinac, 22-godišnji klinac koji je hteo sve - priznaje Irving.

Kajri Irving i Lebron Džejms slave pobedu Klivlenda; Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Irving je iz Klivlenda otišao leta 2017. godine nakon što su Kavsi poraženi u finalu NBA lige od Golden Stejt Voriorsa. Samo godinu dana ranije, Irving je trojkom pred kraj sedme utakmice praktično odneo titulu u Ohajo protiv Golden Stejta i tako kompletirao preokret od 1-3 do 4-3 i prstena prvi put u istoriji.

Nakon njegovog odlaska Kavalirsi su još jednom uspeli da stignu do finala ali su počišćeni od Voriorsa posle čega je krenuo njihov raspad i sada su jedna od najlošijih ekipa u NBA.

VIDEO - Pakjao u čudu gledao Bobana Marjanovića kad ga je upoznao u svlačionici Klipersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA