"Možeš u bilo koji klub, osim u Partizan!" Novi biser crno-belih prolazio kroz pakao: Javio nam se njegov otac i otkrio tešku priču (FOTO)

Dragan Radovanović ispričao je svoju verziju priče povodom izjave koju je za Telegraf dao Dario Čojić

  • 31

Slučaj sa "vunderkindom iz Nevesinja", Nikolom Radovanovićem, koga je Partizan doveo iz Budućnosti iz Bijeljine, dobija novu epizodu.

Crno-beli su potpisali super-talentovanog košarkaša, koji je već sa 15 godina počeo da igra seniorsku košarku i da postiže po 30 poena na utakmicama, ali iz njegovog kluba nisu zadovoljni što su ostali bez košarkaškog bisera.

Dario Čojić, prvi čovek kluba iz Bijeljine, za  Telegraf je rekao da mu je Partizan ukrao dete. Tim povodom sada je na našu adresu stiglo i saopštenje porodice samog košarkaša, koje je potpisao Dragan Radovanović, uz priloženu sliku iz privatne arhive gde je Nikola Radovanović sa kapom Partizana.

Nikola Radovanović iz mlađih dana; Foto: Privatna arhiva

Saopštenje prenosimo u integralnoj verziji:

- U ime porodice Radovanović, obraćam vam se povodom neistina koje je trener KK Budućnost iz Bijeljine, Dario Čojić, javno izneo u vezi sa prelaskom Nikole Radovanovića u KK Partizan iz Beograda.

- Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija, stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan.

- Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema.

Dario Čojić, prvi čovek KK Budućnost Bijeljina; Printskrin: Youtube

- Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik i trener kluba pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

- Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan.

- Želim da jasno naglasim, kako smo kao porodica svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine.

Nikola Radovanović; Printskrin: Youtube/Elta HD

- Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

- Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete - rekao je Dragan Radovanović.

Pogledajte neke od poteza Nikole Radovanovića

VIDEO: Trinkijeri oštro odbrusio novinarki: Nemoj više nikad da mi kažeš da moji igrači nemaju srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    18. januar 2019 | 15:06

    Tako je tata...istina I samo istina

  • pitalica

    18. januar 2019 | 16:45

    Pa kome su ga obecali ovi iz Buducnosti nije tesko pogoditi .Nije im uspjelo jer ih nisu nagovorili za drugu boju dresa.Cestitke za dete i roditelje!!!!

  • Anonimus

    18. januar 2019 | 15:37

    Pa kakav covijek moras biti da napises ovako nesto!? Taj trener ti pronadje dijete u nekoj vukojebini zvanoj Nevesinje, dovede ga svojoj kuci, sve troskove zivota snosi on i pruzi mu svu mogucu ljubav i paznju. A Nikolina zelja je bila da ostane u Buducnosti najkrace do kraja sezone jer je imao odlican tretman i cijeli klub je postojao zbog njega. E moj Dragane obruka ti hercegovce svojim postupkom, nije ni cudo sto mali vise voli Daria nego tebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA