≫ 

Redovno se čujem sa Jokićem, pričamo i o reprezentaciji: Mačvan otvoreno o šansama Srbije da kompletna ode na Mundobasket! (VIDEO)

Kapiten Orlova sa prošlog Evropskog prvenstva za Telegraf otkriva osnovni uslov da se najači sastav okupi na Svetskom prvenstvu

  • 3

Srpski košarkaš Milan Mačvan trenutno je u Beogradu gde se oporavlja od obnovljene povrede ukrštenog ligamenta kolena koja ga je sa terena odvojila skoro godinu dana.

Krilni košarkaš uživa puno poverenje trenera Saše Đorđevića koji na njega može da računa u svakom momentu, što nije ni čudno, kada se u obzir uzme njegov odnos prema nacionalnom dresu.

- Reprezentacija mi znači jako mnogo. To je pitanje ponosa za svakog profesionalnog sportistu i pitanje časti da budeš pozvan. Najveća moguća čast je meni bila da budem kapiten reprezentacije. Ne znam kako da definišem to osvajanje trofeja. Videćemo za ovu godinu i Svetsko prvenstvo.

- Za mene bi bilo ostvarenje sna da imam i svetsku medalju. Vreme će pokazati hoću li se oporaviti i hoće li biti mesta za mene, s obzirom na to da svi naši igrači igraju sjajno, ne samo NBA, već i Evroligu.

Jokić igra blistavu NBA sezonu; Foto: AP/Tanjug

Ideja je, kako ističe, da svi budu zdravi i okupe se za Svetsko prvenstvo. Sa kolegama iz reprezentacije redovno se čuje.  Naravno, među njima je i Nikola Jokić koji je sa reprezentacijom osvojio srebro u Riju i na kojeg Srbija ozbiljno može da računa narednih desetak godina.

- Nikola je superstar, a uz to i jedan normalan dečko. Kada je trebalo da potpiše ugovor, to je bio razlog što nije došao na okupljanje reprezentacije. Svi smo, nadam se razumeli i složili se oko te situacije da je bilo apsolutno ispravno.

- On je i igrački i kao osoba mnogo napredovao i napraviće taj iskorak. Poručio bih svima da glasaju da ode na Ol-star. Otkriću, on je jedan od tih igrača sa kojima se čujem. Razgovaramo i o prvenstvu. Ljudi moraju da razumeju...

Šta je još rekao Mačvan o Nikoli Jokiću (Za čije učešće na Ol staru možete glasati OVDE) i šansama da Srbija bude kompletna u Kini pogledaje u videu na početku teksta i pročitajte  Veliki intervju sa Mačvanom u kojem govori o povredi, košarkaškim počecima u razrušenom Vukovaru, Partizanu, Zvezdi i golfu.

(Saša Grujović - s.grujovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snele95

    20. januar 2019 | 21:46

    Razumem ja odbijes 1,2 ali odbio nas je 5 puta pa msm stvarno vise..

  • Baster

    20. januar 2019 | 22:56

    I opet nista konkretno u vezi Jokića,osim da je jedan od najboljih na svetu,da hoće da bude još bolji u "Americi",da je zgrnuo milione.. A reprezentacija? Opet tuc-muc! Hoće ili neće,želi ili ne želi.. Evo,ja ga molim da zaigra na SP 2019 jer mi,kao i celom našem napaćenom narodu,mnogo znači reprezentacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA