≫ 

Divac odbrusio navijačima koji kritikuju zbog Dončića: Smeta im? Neka navijaju za Dalas

Divac poručuje da će ga vreme odbraniti...

  • 16

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac bio je na žestokom udaru kritika kada je februara 2017. godine poslao u Nju Orleans Pelikanse svog najboljeg igrača Demarkusa Kazinsa. Kingsi nigde nisu išli sa "Bugijem" na centru, a dve godine kasnije su jedno od prijatnih iznenađenja.

Kada je Badi Hild došao među "Kraljeve", navijači franšize iz Kalifornije su kritikovali Divca, ali se ispostavilo da je bio u pravu jer je Badi Hild sada predvodnik ekipe. Ipak, prošle godine Divac je ponovo bio na udaru navijača, ovog puta jer je umesto Luke Dončića birao Marvina Beglija na draftu. Tim povodom je odgovorio na pitanje novinara šta kaže onima koji tvrde da je Dončić bio pravi izbor.

- Kažem im: idite i navijajte za Dalas. Dončić je odličan, ali je igrač kom je potrebna lopta u rukama kako bi bio najbolji što on može da bude. Marvin Begli je nama potreban za timsku košarku. I dok sam igrao verovao sam da se košarka tako najbolje igra - istakao je Divac u razgovoru za Sacramento Bee.

Dončić sada predvodi Dalas, Hild Kingse, a Divac veruje da je upravo iskrenost ono što i Badi ceni.

- Ne ulepšavam stvari kad pričam sa igračima. Siguran sam da i on to ceni. Zna da sasluša i to mu mnogo znači u karijeri. Trejd za Kazinsa nam je preokrenuo celu franšizu, kao da je mračan oblak skinut. Napravili smo veliki korak napred i zadovoljni smo. Moramo da rastemo ali ne žurimo, idemo korak po korak - kaže Divac.

Kingsi su u jednom trenutku bili i u konkurenciji za plej-of, a trenutno su deseti na Zapadu, ali imaju pozitivan odnos pobeda i poraza 24-22. To je, između ostalih stvari, navelo i prvog čoveka franšize Viveka Ranadiva da pohvali Divca kao čoveka kog je uvek želeo kao lice koje predstavlja klub.

VIDEO - Bogdan Bogdanović za Telegraf.rs: Sada sve postaje jasnije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    21. januar 2019 | 09:39

    Zato nikada nisi nista ni osvojio u NBA...Klubovi tamo imaju igrace koji ih vode do titule...Nekada Jordan u Bulsima,Lebron James u Klivlendu,Curry u Golden State...NBA klubovi na tome zasnivaju igru...Jedan vanserijski igrac koji ih vodi ka tituli i ostali koji rade za njega...Timska igra postoji samo u evropskoj kosarci...NBA je sasvim nesto drugo...

  • Oki

    21. januar 2019 | 10:49

    Priznaces kad tad da si se ispalio

  • Duleks

    21. januar 2019 | 11:42

    Doncic je vrhunski igrac ali Kingsima je trebao neko na poziciji 4 ili 5 i to je to nema tu filozofije velike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA