Marinković zahvalio Grobarima u Monaku i poručio: Imamo šanse za Top 8, da nam je to neko rekao u avgustu...

Navijači Monaka se nisu čuli od naših - kaže Vanja Marinković

  • 2

Partizan je pobedio ekipu Monaka u gostima i sa dve pobede i dva poraza može da se nada prolasku u Top 8 fazu Evrokupa.

- Velika pobeda, žao mi je što nije više od četiri razlike ali pobeda je pobeda, bitna za nastavak Top 16 i prolazak u Top 8. Imamo solidne šanse da prođemo dalje. Mislim da smo igrali sjajnu odbranu tokom cele utakmice i da je to bio neki ključ - rekao je Marinković novinarima posle meča.

Partizan je odlično startovao meč upravo na pogon Marinkovića i Renfroa pa brzo stigao i do dvocifrene prednosti kod rezultata 15:4. Do kraja je bek crno-belih postigao 13 poena i bio drugi najefikasniji iza Renfroa.

- Počelo je sa 9:0, ali je normalno da se vrate, kao što smo se i mi vratili u poslednjoj četvrtini u Pioniru, sve je to sport. Sada smo dobro čuvali te njihove skakače, igrače koji idu na ulaz, šutere, igrali smo pametno u napadu. Bitne skokove smo imali na oba kraja terena - kaže Marinković.

Partizanu je potrebna pobeda nad Ritasom kod kuće i što bolji ishod u Berlinu.

- Imamo Albu u Berlinu što neće biti nimalo lako. Dobili smo ih u Beogradu ali dobiti ih u Berlinu to je jako teško. I na kraju Ritas kući to je kao Turk Telekom u prvom delu Evrokupa - objašnjava bek Partizana i zahvaljuje se navijačima koji su došli da bode Partizan u Monaku - Ovi se njihovi nisu ni čuli - konstatuje Vanja.

Da ga je neko pitao prošle godine hoće li vrata Top 8 Evrokupa biti otvorena Partizanu Marinković odgovara da nije verovao u to.

- Iskreno ne. Ali, mnogo se stvari izmenilo od avgusta do sada, počev od trenera, pomoćnog trenera, igrača, svašta se menja. Mislim da se odličnim partijama i u prvom delu i u drugom sad i u ABA ligi dižemo i da treba da idemo do kraja - zaključuje Marinković.

VIDEO - Slavlje Partizana u svlačionici i reakcija Gagića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA