≫ 

Zvezda se raspala u Zagrebu, Cedevita nanela prvi poraz crveno-belima u ABA ligi! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa Milana Tomića totalno podbacila u derbiju

I to se desilo, i bilo je pitanje vremena - Zvezda je izgubila prvi put ove sezone u ABA okvirima, krajnje neprijatno se provela u Zagrebu u derbiju protiv Cedevite gde je pretrpela jedan od bolnijih poraza poslednjih godina u regionalnom takmičenju - 84:68 (21:20, 28:13, 21:12, 14:23).

Već do poluvremena je bilo 19 razlike za hrvatskog predstavnika, manje-više je tu već sve bilo rešeno po pitanju ishoda meča, a razlika je išla i do neprijatnih 77:48 četiri i po minuta pre kraja treće deonice poenima Krušlina sa penala.

Totalnu rezultatsku katastrofu, pošto je igrački u većem delu meča demolirana, Zvezda je sprečila serijom trojki u samoj završnici preko Dobrića i Davidovca, i nešto angažovanijom igrom u tom periodu meča u odnosu na rivala.

VIDEO: Kuk je istakao u atraktivnim potezima protiv anemičnih crveno-belih.

Uvodni minuti, pak, nisu nagoveštavali brodolom vicešampiona lige, prednost na strani Zvezde je u dva navrata bila pet poena (12:7, 14:9), međutim kola su krenula nizbrdo po goste kada je Pulen ušao u prepoznatljivu šutersku seriju od koje se teško brani bilo koji tim - za svega četiri minuta ubacio je 13 poena i bukvalno usmerio meč u jednom pravcu.

Upravo je od Pulenove serije krenula neumitno da raste prednost Cedevite, dok su se greške u napadu i defanzivni propusti nizali kod Beograđana. Nisu pomagale ni česte izmene Tomića, ni tajm-auti da konsoliduje ekipu, jednostavno njegovi igrači u subotu popodne nisu bili "prisutni" u hali.

Ristić je bio jedan od retjih raspoloženih u timu Zvezde protiv Cedevite Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić

Šut je takođe bio jedna od stvari koja je izdala goste, tek 7/28 imali su za tri crveno-beli, od kojih je većina trojki ušla u periodu koji Amerikanci vole da zovu "garbage time".

No, neće Tomić zameriti igračima na procentima koji idu iz ruke, već na odnosu prema igri, na borbenosti i energiji koja je bila na vrlo niskom nivou danas.

Podsećamo da je Zvezda u Zagrebu bila lišena pomoći Maika Cirbesa koga je Tomić udaljio iz tima zbog loše forme, međutim očigledno je da nije samo u nemačkom centru problem. Moraće trener lidera ABA lige da se pozabavi mnogim aspektima u igri svog tima nakon dva vezana poraza i forme koja varira.

Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić

Cirbesova zamena na mestu startong centra, Dušan Ristić, pokazao se kao solidna opcija, ali je škripalo sa svih strana, pa je i sasvim dorba partija bivšeg igrača Univerziteta Arizona ostala u senci timski potpuno dezorganzivane i jalove igre.

Sve nedostatke u igri Zvezde Cedevita je znalački koristila preko već pomenutog Pulena (15p), Kobsa (14p), Krušlina (13p), Kuka (12p) i Stipanovića (12p).

Kod gostiju, uz Ristića, jedino prelaznu ocenu zaslužio je još Dobrić čiji su poeni u seriji u poslednjoj četvrtini ublažili poraz crveno-belih.

Cedevita - Crvena zvezda 84:68 (21:20, 28:13, 21:12, 14:23).

CEDEVITA: Pulen 15, Kobs 14, Krušlin 13, Katić 4, Žganec 4, Stipanović 12, Bošnjak, Kuk 12, Ramljak 4, Mustapić, Murić 6

CRVENA ZVEZDA: Regland 2, Čović, Kešelj 5, Perperoglu 5, Davidovac 8, Nenadić, Faje 1, Beron 5, Dobrić 17, Ristić 12, Simanić 3, Odžo 10

ABA liga, 17. kolo

Subota

Cedevita - Crvena zvezda 84:68

Partizan - Mega 19

FMP - Igokea 21

Nedelja

Zadar - Krka 19

Ponedeljak

Mornar - Cibona 19

Olimpija - Budućnost 21

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    26. januar 2019 | 18:12

    Krenula kola nizbrdo, nema ko da povuce rucnu... Forma se tempira za kraj, a ne za pocetak sezone... Samo da ne bude kao prosle sezone, pa da opet ne osvojimo, nadam se da je samo trenutna kriza prolaznog karaktera...

  • Primorac

    26. januar 2019 | 19:03

    Dzaba Covicu guras Cedevitu,svjesno pustena, ali Trinkieri ce te sokirati u Pionir,pa ces dzabe kalkulisati, finale Buducnost-Partizan..

  • Zoran

    26. januar 2019 | 19:26

    Ociti pad forme a drugi je podižu, drugo tog pulena smo mogli mi imati u svojim redovima, i treće konačno su oni koji pljuju Lazica shvatili koliko znači za Zvezdu svih ovih godina. Momak nije atraktivan suter ali gine u odbrani i primjer je kako bi svi morali igrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA