≫ 

Fenomenalni Jokić "ubio" Gasola i Grizlise: Ubacio 24 poena i postigao neverovatan koš za pobedu (VIDEO)

Velika borba vodila se između dva "teška" centra, ali je na kraju slavio Srbin

  • 9
Nikola Jokić je bio nezaustavljiv za Marka Gasola; Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je odigrao novu neverovatnu partiju za Denver i sa 24 poena je doneo svojoj ekipi pobedu na gostovanju Memfisu od 95:92!

Srpski centar je vodio veliku bitku pod košem sa prekaljenim Špancem Markom Gasolom, koji je završio meč sa 28 poena, ali to Grizlisima nije bilo dovoljno za slavlje u ludoj utakmici, koja je rešena u poslednjim sekundama meča.

Jokić je Grizlisima zadao poslednji udarac, kada je na 28 sekundi pre kraja postigao neverovatno težak koš, upravo preko Gasola, za vođstvo Denvera od 93:92!

Žestoki dueli su prštali na sve strane; Foto: AP/Tanjug

U narednom napadu je malo falilo da Memfis pređe u vođstvo, pošto je Kajl Anderson tri sekunde pre kraja dao neverovatan koš preko table, ali su sudije utvrdile da je milimetarski nagazio liniju i taj njegov koš je poništen. U poreostalom vremenu je Denver sa slobodnih bacanja preko Herisa potvrdio pobedu.

Konli šutem sa pola terena mogao da izbori produžetak, ali je promašio i tako je Denver zabeležio 34. triujumf u sezoni.

Nikola Jokić je bio najefikasniji u redovima svoje ekipe sa 24 poena, a upisao je i 5 skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije. Pored njega, istakli su se Vili Barton sa 20 i Malik Bizli sa 18 poena.

Nikola Jokić u duelu pod košem; Foto: AP/Tanjug

Jokić se istakao sa nekoliko atraktivnih poteza, trojkama, asistencijama, ali i ključnim poenima koje je dao u samoj završnici meča.

Kod Memfisa, pored pomenutog Gasola, koji je sa 28 poena bio najefikasniji akter meča i kome je skok falio za dabl-dabl, posebno se istakao i Majk Konli sa 23 poena i 11 asistencija.

Denver u narednom meču gostuje Nju Orleansu u noći između 31. januara i 1. februara od 2 ujutru, dok Memfis u istom terminu gostuje Minesoti.

Jokić je bio i jedini srpski košarkaš koji je igrao u noći između ponedeljka i utorka, pošto su Boban Marjanović i Miloš Teodosić ponovo bili van konkurencije za tim Klipersa, koji je poražen na svom terenu od Atlante sa 123:118.

Golden Stejt je ubedljivo savladao Indijanu na gostovanju sa čak 32 poena prednosti uz 26 poena Karija i 22 Kazinsa, koji se vratio posle teške povrede u pun ritam i doneo je Voriorsima novu snagu i rasteretio vodeći trio Kari - Durent - Tompson.

Rezultati:

Šarlot - Njujork 101:92

Indijana - Golden Stejt 100:132

Boston - Bruklin 112:104

Memfis - Denver 92:95

LA Klipers - Atlanta 118:123

VIDEO: Mačvan o Nikoli Jokiću i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

Zvezda mora da pobedi u preostala dva meča u TOP 16 fazi Evrokupa i nada se trijumfu Valensije nad Unikahom da bi se domogla četvrtfinala. Večeras u 21.00 crveno-beli gostuju Limožu, a kvota na dvojku je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Limož - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Retro

    29. januar 2019 | 07:41

    Dečko je rođen za NBA. Odavno momak sa ovih prostora nije imao ovakve kvalitete. Bravo Jokicu!

  • MR

    29. januar 2019 | 11:06

    Da li će ikada Raznatovic da sjaše sa čitaoca novina u Srbiji, ok je, najbolji je otkada postoji košarka, takav se nije još rodio, zver je, profesor,itd, itd.... Odmori nas malo čoveče od pulena, ne rade za nas, samo za tebe...

  • SrbskiBek

    29. januar 2019 | 11:02

    Jokic nije srbski centar !!! On je rodjen ovde i nista vise !!!!!! Braca gasol su spanski centri zato sto vole svoj narod i svoju zemlju podrzavaju je i izgaraju za nju gde god mogu !! Sa mnogo bogatijom i vecom karijerom od tog jokica !! ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA