≫ 

Jović dominirao, Dangubić umalo prosuo pobedu, Bajernovi Srbi srušili Fener posle dva produžetka!

Igralo se čak pedeset minuta dobre košarke

  • 0

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Fenerbahče sa 90:86 u meču 21. runde Evrolige posle dva produžetka.

Ovo je timu Željka Obradovića tek treći poraz u sezoni pa ostaje na prvom mestu Evrolige, dok je Bajern sedmi sa 11 pobeda i deset poraza.

Fantastično su odigrali Stefan Jović i Derik Vilijams. Srpski plej je postigao 19 poena, koliko i Amerikanac. Nemanja Dangubić je imao 11, a Vladimir Lučić devet. U Fenerbahčeu je prednjačio Bobi Dikson sa 23 poena, 13 je dodao Datome, 12 Lovernj, a po 11 Slukas i Nikola Kalinić. Marko Gudurić je ubacio samo dva.

Dok je u prvih dvadeset minuta uglavnom vodio Fenerbahče, u drugom poluvremenu je Bajern uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, ali je prava drama nastala u završnici meča.

Nemanja Dangubić je u finišu regularnog dela utakmice mogao da poštedi svoju ekipu velikih muka da nije promašio slobodno bacanje kojim je mogao gotovo da obezbedi pobedu Bajernu. On je na 12 sekundi do kraja imao dva slobodna bacanja, pogodio je prvo i promašio drugo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bilo je 66:64, Kostas Slukas je istrčao do obruča Bajerna, a onda baš Dangubića poslao "po burek" i pogodio posle finte za produžetak. U produžetku se igralo koš za koš, Stefan Jović je briljirao i doneo prednost svom timu na 77:76.

Odgovorio je Luiđi Datome trojkom, a onda je na scenu stupio Vladimir Lučić koji je natrčao, skočio i iz ćoška pocepao mrežicu  van linije 6,75 za preokret 80:79 i poen prednosti na četiri sekunde do kraja prvog produžetka. Fenerbahče uspeva i iz te situacije da se izvuče, pa ni dodatnih pet minuta nije odlučilo pobednika.

Deriku Vilijamsu je dosuđen faul nad Žofrijem Lovernjom, Francuz je promašio jedno od dva slobodna bacanja i otišlo se u novi produžetak. Bartel je u njemu odigrao odlično i u napadu i u odbrani, Dangubić se iskupio trojkom za 85:80, posle čega je Fener zapretio, ali nije mogao do preokreta.

U jedinoj preostaloj utakmici večeri Baskonija je bez većih problema izašla na kraj sa Makabijem iz Tel Aviva 97:73. Prethodno su u toku dana pobeđivali Himki i Barselona. Tim iz Podmoskovlja je bio bolji od Žalgirisa 74:64, dok je Barselona slavila na gostovanju Olimpijakosu 76:55.

VIDEO - Kad je Marinkovic dohvatio loptu Kecman mi je prosao kroz glavu: Hrvatski košarkaš posle pobede Litvanaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA