≫ 

Pistonsi našli lek za Jokića, pa razmontirali Denver, Bogdan i Bjelica ozarenih lica (VIDEO) (FOTO)

Velika pobeda Kingsa nad Sparsima, Nikola dao 11 poena u 1/4 protiv Detroita, u nastavku samo još pet

  • 4

Denver Nagetsi "ukočili" su u Detroitu, gde su prekinuli niz od šest pobeda - teškim porazom.

Pistonsi su upisali jednu od najubedljivijih pobeda ove sezone, 129:103, protiv, istina, "skraćene" rotacije gostiju u kojoj nije bilo rovite trojke iz prve petorke Milsapa, Herisa i Marija.

Očekivalo se, zato, mnogo od Jokića, koji je vodio veliku brobu sa "teškašima" domaćeg tima Dramondom, Grifinom, Pačulijom, i dobro je krenuo, ali je potpuno zakazao u većem delu meča: Nikola je utakmicu završio sa 16 poena (4as, 3sk), od kojih je 11 dao u efikasnoj prvoj četvrtini.

U nastavku, kao i čitav tim Nagetsa, je posustao, izgubio oštrinu u napadu, dok je sa druge strane igra ekipe iz "Motauna" funkcionisala besprekorno i tečno.

Presudna je bila druga deonica završena 34:19 u korist Pistonsa.

- Bez obzira na to koliko smo "tela" imali, loše smo se branili. Andre Dramond je nas je u potpunosti nadigrao, neverovatan je igrač: 14 poena i 8 skokova je sasvim dobar učinak za bilo koga, a on je sve to napravio u trećoj četvrtini - rekao je posle meča trener gostiju Majk Meloun.

O dominaciji Pistonsa svedoči i podatak da nijedan igrač domaćeg tima koji je počeo meč, nije ulazio u poslednjoj deonici.

Kod Denvera, svi igrači iz startne petorke su bili "dvocifreni", ali je najefikasniji bio rezervista Lajls sa 20 poena.

U pobedničkoj ekipi Dramond je sa 27 poena i 12 skokova prilepio sebi etiketu igrača utakmice, Stenli Džonson je "sa klupe" dodao 21, još jedan rezervista - Galovej, se istakao, on sa 18 poena. Grifin je ubacio 17,  Džekson 14...

Za razliku od Denevra, koji je porazom prepustio lidersko mesto Zapada Golden Stejtu, Sakramento je upisao vrlo značajnu pobedu u borbi za doigravanje, i to protiv San Santonija - 127:112.

Srbi su bili skromni u trijumfu, Nemanja Bjelica je kao starter upisao 7 poena (1/5  za tri), Bogdan je dodao 6 (0/5 za tri), ali je ostatak tima pokazao visok napadački potencijal.

Bigli III je istupio kao najefikasniji sa 24 poena, Foks je ubacio 10, Ferel 19, a Hild 18 - i to je četvorka koja je najviše pogurala Sakramento ka 28. pobedi, pa je sada sastav iz prestonice Kalifornije na samo trijumf od plej-of zone (Klipersi imaju 29-25).

Demar D Rozan u prodoru pored Kuli Stajna. Bjelica posmatra akciju Foto: Tanjug/Ap

U poraženoj ekipi, standardno, De Rozan sa 24 i Oldridž sa 22 poena bili su bolji od ostalih.

U noći između ponedeljka i utorka ne baš na terenu, ali pokraj njega, bio je i Igor Kokoškov i svedočio još jednom porazu njegovih Sansa, očekivanog, protiv Hjustona - 118:110.

Ni srpski stručnjak nije našao defanzivnu formulu za Džejmsa Hardena, pa je ovaj upisao 20. meč ove sezone na kojem je postigao 40+ poena - Finiksu je ubacio 44.

Rezultati

Detorit - Denver 129:103

Vašington - Atlanta 129:137

Bruklin - Milvoki 94:113

Nju Orleans - Indijana 107:109

Finiks - Hjuston 110:118

Sakramento - San Antonio 127:112

Unikaha već zna da će u četvrtfinalu na Albu, Crvena zvezda posle četiri poraza želi da se pobedom oprosti od Evrokupa – vredna je kvote 2,15. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Crvena zvezda – Unikaha

Partizan je već ispao, Alba je osigurala prvo mesto u Grupi, pa je i sada favorit sa kvotom 1,35 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Alba – Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daj Bože

    5. februar 2019 | 09:06

    Samo jako momci pa da vas gledamo jedni protiv drugih u plej ofu! A bilo bi lepo i u reprezentaciji, cekamo te Jokara! Samo napred momcii

  • vladoni

    5. februar 2019 | 08:16

    Bravo za Pistonse!

  • Miško

    5. februar 2019 | 09:45

    Kad pogledaš crnce kako skaču, trče kao gepardi i kad pogledaš njegovu facu na slici, iskreno ne deluje mi previše ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA