≫ 

Težak poraz Partizana u Berlinu: Alba sa 23 razlike ispratila crno-bele iz Evrokupa! (FOTO) (VIDEO)

Posle ispadanja iz Evrokupa, košarkaši Partizana okreću se ABA ligi i kupu Srbije

  • 43

Košarkaši Partizana porazom od Albe u Berlinu, 97:74, u okviru poslednjeg kola Evrokupa završili su učešće u Top 16 fazi drugog po redu evropskog košarkaškog takmičenja.

Na ovom susretu Andrea Trinkijeri koristio je igrače koji su imali nešto manju minutažu u prethodnim duelima, dok je sa druge strane, Alba bila oslabljena neigranjem srpskog plejmejkera Stefana Pena koji je povredio hrskavicu levog kolena i za kog je ova sezona završena. Ipak, tottimu iz Berlina nije smetalo da ubedljivo slavi.

Partizan je odlično otvorio meč i poveo od starta. Takođe, prilaze svom košu dobro su zatvarali pa se relativno brzo došlo do prednosti od nekih 5, 6 poena.

Ipak, popularni Albatrosi uspeli su da se oporave sredinom druge četvrtine i za samo nekoliko minuta, serijom 13:0 dođu do totalnog preokreta.

Aleksej Nikolić na meču sa Albom; Foto: Andreas Knopf

Igrač koji je inicirao mnogo bolju igru domaćih bio je Matisek koji je sa dve trojke i jednim košem za 2, primorao Trinkijerija da traži novi tajm-aut koji, kasnije, ništa nije promenio u igri crno- belih.

Partizan serijom promašaja otvara prostor Albi da dodatno uveća vođstvo, što ona i čini pa je do kraja prvog dela igre bilo 47:34.

Loš period igre u odbrani Alba je uspela da iskoristi i povede do kraja poluvremena; Foto: Andreas Knopf

Imao je Partizan težak zadatak da odigra dobar meč i odupre se prvom napadu i najefikasnijem timu dosadašnjeg dela Evrokupa. Već je nastavak garantovao nova uzbuđenja jer su crno-beli na vođstvo domaćih odgovorili serijom od 7:0 i tako "uhvatili priključak" na startu drugog dela igre.

Međutim, ispostavilo se da to nije bilo dovoljno. Alba je ponovo usla u svoj ritam i do kraja četvrtine vratila 13 poena prednosti, maksimalnih do tog dela susreta.

Do kraja meča, očekivalo se da su crno-beli pokazali sve što umeju i da će Alba samo rutinski privesti meč kraju, ali su gosti, poput prethodne deonice, serijom 8:0 pokušali da se još jednom vrate.

Ali, Parni valjak je napadao, Alba je šutirala trojke, i...pogađala. Trinkijeri je pokušavao da tajm-autima dodatno prodrma svoje košarkaše.  Rešenja za šuterski raspoloženog protivnika nije bilo i pored više nego dobre igre koju su gosti iz Beograda prikazali, pa je visok poraz bio neminovan.

Mnogo oscilacija u belrinu koštalo je crno-bele visokog poraza; Foto: Andreas Knopf

Najefikasniji kod Partizana bio je Marinković sa 18 poena, a pratio ga je Džok Lendejl sa 11.

U pobedničkom timu, Gijedraitis je upisao 19, Gifaj 17, Hermanson 12.

Da podsetimo, Posle meča sa Ritasom iz prošlog kola, koje su crno-beli u krcatom Pioniru izgubili posle koša u poslednjoj sekundi izabranici Andree Trinkijerija izgubili su šansu da se eventualnom pobedom protiv Albe plasiraju u nastavak takmičenja.

VIDEO: Navijači Partizana ušli na trening košarkaša

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    5. februar 2019 | 22:39

    Хладан Берлин. -23. Брррр

  • Cubaka

    5. februar 2019 | 22:50

    Znaci ne pomaze ni trener od milion dolara.

  • Vuk

    5. februar 2019 | 23:28

    Imperija uzvraca udarac 😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA