≫ 

Veče čuda u NBA: Klipersi nadoknadili 28 razlike u Bostonu, Oklahoma 26 u Hjustonu - i pobedili! (VIDEO)

Vrhusnke košarkaške predstave viđene su u "TD Gardenu" i "Tojota Centru"

  • 0

Veliki pobednici utakmica koje su odigrane u noći između subote i nedelje u najjačoj ligi sveta su košarkaši Los Anđeles Klipersa i Oklahome.

Tim iz "El-Eja" je priredio pravo malo čudo trijumfom u Bostonu protiv Seltiksa rezultatom 123:112, iako je u jednom trenutku, već sredinom druge četvrtine, gubio 28 razlike (68:40)!

- Već smo počeli da razmišljamo o narednoj utakmici. Eto koliko smo bili "u autu". Neverovatno je kako smo uspeli ovo da pobedimo - rekao je posle meča trener gostiju Dok Rivers koji je trijumfalno završio gostovanje ekipi sa kojom je 2008. godine bio šampion.

Pobeda Klipersa još više iznenađuje, zapravo je u rangu senzacije, ako se ima u vidu da je Riversov tim pretrpeo tektonske promene tokom minulog trejda: ostao je, između ostalog, bez najboljeg strelca Tobajasa Herisa, a stigla su petorica novih igrača od kojih su četvorica debitovala u Masačusetsu.

Među njima je bio hrvatski centar Ivica Zubac, pristigao iz Lejkersa, koji je meč završio sa vrlo dobrih 12 poena.

S pravom su navijači Bostona negodovanjem i povicima ispratili svoj tim u svlačionicu posle meča, jer su drugi put zaredom svedočili porazu posle preokreta neke od ekipa iz Los Anđelesa. Pre dva dana na istom mestu su "prosuli" 18 razlike protiv Lejkersa, a porazio ih je bivši igrač Redžon Rondon poenima u poslednjoj sekundi.

Ne znaju šta ih je snašlo: Igrači bostona posle poraza od Klipersa Foto: Tanjug/Ap

Malo opravdanje igračima Breda Stivensa za novi kolaps je povreda glavnog igrača Kajrija Irvinga, stradalo mu je koleno, pa je izašao krajem druge četvrtine, u trenutku kada je težak poraz Klipersa bio na vidiku.

Međutim...

Gosti su u trećoj četvrtini preuzeli kontrolu, taj deo igre dobili rezultatom 28:12, a u poslednjem kvartalu potpuno razbili grogiranog rivala - 42:26.

Kliperse su do trijumfa u petoj utakmici na istočnoj turneji predvodili Herel sa 21 poenom, Galinari sa 19, pridošlica iz File Šamet sa 17 i Lu Vilijams sa 15 poena.

Džordž - 45, Harden - 42: Oklahoma "obrnula" u derbiju za sladokusce!

Burno je bilo i u Hjustonu gde je igran derbi pretendenata na tron Roketsa i Oklahome, završen trijumfom gostiju posle još jednog velikog preokreta prethodne noći - 117:112.

Džejms Harden je bio u elementu, zatrpavao je koš Tandera od samog starta, pa je razlika rasla iz minuta u minut, do najvećih 26 razlike već do poluvremena!

"Brada" je utakmicu završio sa 42 poena, već 29. put zaredom išao je preko 30 poena, međutim ispostavilo se da čak ni to nije bilo dovoljno za slavlje, jer je na drugoj strani zablistao fenomenalni Pol Džordž sa 45 poena.

Igrači za velika dela: Pol Džordž i Rasel Vestbruk Foto: Tanjug/Ap

"Ol-star" krilo Tandera definitivno igra sezonu karijere, poveo je goste ka velikom obrtu u povoju treće deonice kada je Oklahoma ubacila prvih 13 šuteva, i već tada prepolovila razliku, a ono najbolje je stiglo u nastavku.

Inače, 3/4 završena je rezultatom 42:20 u korist ekipe Bilija Donovana!

Potpomognut Vestbrukom (novi tripl-dabl, 21p, 12sk, 11as) i Šruderom (17p) Oklahoma je zadala konačan udarac Hjustonu u finišu, stigla do vođstva koje je uspela da odbrani i slavi na terenu gde je malo kojoj ekipi to uspelo ove sezone.

Rezultati

Indijana - Klivlend 105:90

Atlanta - Šarlot 120:129

Njujork - Toronto 99:104

Boston - Los Anđeles Klipers 112:123

Čikago - Vašington 125:135

Memfis - Nju orleans 99:90

Hjuston - Oklahoma 112:117

Milvoki - Orlando 83:103

Odlučujuća bitka za konačan plasman. Partizan je u Pioniru blagi favorit sa kvotom 1,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Partizan – Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA