≫ 

Partizan odigrao meč sezone i razbio Budućnost u grotlu Pionira! (FOTO) (VIDEO)

Džok Lendejl odigrao je fantastičanu utakmicu i sa 23 poena svakako je najzaslužniji za veliku pobedu

  • 82

Košarkaši Partizana , pobedili su ekipu Budućnosti, 76:67, u derbiju 19. kola ABA lige, u meču u kojem su crno-beli vodili od početka do kraja meča. 

Ono što je domaćim košarkašima bilo potrebno kako bi se dodatno približili 3. mestu regionalne lige jeste pobeda od 5 poena razlike jer su u prvom susretu dve ekipe ove sezone Podgoričani slavili 75:71. I...u tome su crno-beli uspeli. Baš iz tog razloga, ovaj meč mogao bi da bude od presudnog značaja za obe ekipe kada je reč o konačnom rasporedu pred plej-of.

VIDEO: Najbolji potezi sa utakmice Partizan - Budućnost

Kada je reč o ovom susretu, Budućnost je poenima otvorila meč, da bi Partizan preko Jankovića i Lendejla došli do serije od 7:0. Vrlo brzo, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, Partizan je imao 15:4, pa je Repeša tajm-autima pokušavao da "prdrma" svoje košarkaše.

Repeša nije bio zadovoljan igrom svojih košarkaša; Foto: MN Press

Dodatni problem za njegov tim predstavljala je i povreda Goge Bitadzea koji je tokom prve deonice izapao iz igre.

Do tog momenta, Podgoričani su imali čak 9 izgubljenih lopti što su crno-beli koristili da u dva navrata vode po 10 poena razlike. Ali, gosti su zahvlajujući seriji promašaja i izgubljenih lopti crno-belih uspeli da potpuno neutrališu prednost domaćih! Trinkijeri dobija tehničku grešku na 5 sekundi pre kraja poluvremena, koje je završeno sa samo pola koša prednosti za domaće, 32:31.

 

Iako se očekivalo da će gosti iskoristiti zamah koji su uhvatili krajem prvog dela igre, to se nije dogodilo. Podgoričani su vezivali grešku za greškom, promašivali otvorene šuteve i gubili lopte u napadu, pa je popularni Parni valjak to iskoristio kako bi vratio prednost na desetak poena razlike.

Zanimljivo, tokom treće četvrtine posebno se istakao Džok Lendejl koji je pocepao mrežicu Budućnosti i stigao do 21. poena.

Partizan je posebno u trećoj deonici igrao odličnu odbranu; Foto: MN Press

Do kraja, obe ekipe gubile su lopte u serijama. Ipak, preko Pejdža, koji je pogodio dve bitne trojke, Partizan je uspeo da nekako održi prednost. Publiku je dodatno podigao na noge i Bandža si atraktivnim zakucavanjem koje je samo potvrdilu možda i najveću pobedu tima Andree Trinkijerija ove sezone.

VIDEO: Ovo je podiglo sve na noge: Bandža Si brutalno zakucao Budućnosti

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džok Lendejl sa 23 poena, pratili su ga Janković sa 12 i  Renfro sa 10.

U ekipi Budućnosti najefikasniji bio je Edvin Džekson sa 19 poena, Noris Kol meč je završio sa 14, dok je Klark ubacio 12 poena.

VIDEO: Navijači Partizana ušli na trening košarkaša

Aba liga, 19. kolo: 

Petak:

Mega Bemaks - Krka 80:72

Subota:

Mornar - C. zvezda 57:90

Zadar - Cibona 95:91

Nedelja:

Cedevita - FMP (u toku)

Partizan - Budućnost 19

Ponedeljak:

Olimpija - Igokea 18

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R R

    10. februar 2019 | 20:02

    Evropska buducnost sa sudijom kao sestim igracem na parketu. Veceras prvi put za 35 god kako pratim kosarku vidim da se ista igra i nogama sto se buducnosti tice i nepostojecih faulova sviranih Partizanu i ogromnih ne sviranih faulova igracima buducnosti od kojih je vecina i namerna. Traziti izuzece sudija za zavrsnicu inace lose nam se pise sa ovakvim sudijama!

  • R R

    10. februar 2019 | 21:03

    Prpa bato ovaj isti pacenik sa srcima i imenima fmp kosarkasa sto ostavlja ovolike komentare na portalu najtrofejnijeg kk sa ovih prostora se gadno uprpio. Popij sine neki lekic i soljicu mleka pa u krevet evo vec je 9 , pitam se samo kako ce ti biti kad i vi budete prosli kao ovaj vecerqsnji evroligas 😂

  • Malajac

    10. februar 2019 | 20:57

    Samo napred crno beli bez uplitanja države .......zato smo mnogo jaki......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA