≫ 

Vestbruk igra kao u struju uključen, Orlandova magija nikad nije bila jača - Niksi dočekali pobedu posle 18 vezanih poraza! (VIDEO)

Novi "tripl-dabl" motora Oklahome - 44 poena, 14 skokova, 11 asistencija

  • 1

NBA ligaši su odigrali poslednji put pred događaj na koji se čeka, ol- star utakmicu, na programu su bile tri utakmice, a vest dana je trijumf Njujorka posle 18 uzastopnih poraza!

Niksi su u Džordžiji savladali Atlantu rezultatom 106:91, radovali se prvi put od 4. januara, pa se lakše diše u taboru franšize iz Velike jabuke.

Odlično su otvorili meč gosti, rešeni da konačno prekinu crni niz, povukao je najjače Nikse Denis Smit Džunior koji je bio i najefikasniji sa 19 poena, a najbolju podršku imao je u rezervistima Alenu i Dženkinsu i njihovih 14 poena pojedinačno.

Iskontrolisali su gosti utakmicu do samog kraja, pa je trener Dejvid Ficdejl imao šta da kaže o karakteru svojih momaka.

- Stalno govorim o tome (karakteru). Mogli smo samo da dođemo ovde, otaljamo posao i raziđemo se kud koji, ali bili smo očajni. Ti momci su toliko želeli pobedu, izašli su na teren i izborili se za nju - rekao je posle meča trener Niksa.

Kod Atlante, Dvejn Dedmon je bio bolji od ostalih sa 21 poenom.

Istovremeno, u Nju Orleansu Pelikani su pokazali pravu reakciju nakon debakla od  Orlanda 30 razlike: u Luizijani je pala odlična Oklahoma rezultatom 131:122.

Entoni Dejvis, čiji je zahtev da bude trejdovan dobro prodrmao NBA, nije imao svoje veče s obzirom na to da se povredio prilikom pokušaja blokade Nerlensa Noela, u pitanju je rame, pa je drugo poluvreme pratio iz svlačionice.

Sada je pitanje da li će se Dejvis pojaviti na "ol-staru"predstojećeg vikenda u Šarlotu.

Na drugoj strani, Rasel Vetbruk je posle dugo vremena izašao iz senke Pola Džordža, obeležio je utakmicu sa novim, 11. po redu "tripl-dablom" - 44 poena, 14 skokova, 11 asistencija!

Motor Tandera je tako produžio impresivni niz partija, ali je i "uprskao" u samoj završnici kada je promašio trojku na "minus pet" za Nju Orleans minut pre kraja, posle čega je domaći sastav daleko lakše sačuvao trijumf.

Pol Džordž je meč završio sa 28 poena.

Trijumf Pelikana na svojim plećima izneli su Džulijus Rendl sa 33 i Džru Holidej sa 32 poena.

Konačno, u Orlandu, navijači domaćeg tima mogli su da vide novumagiju svog tima, novu ubedljivu pobedu (127:89) čime je sastav sa Floride istakao najozbiljniju kandidaturu za plej-of.

Medžik je upisao petu uzastopnu pobedu, sedmu u poslednjih osam utakmica, i svaka je bila autoritativna, ubedljiva i pokazatelj vrhunske forme u kojoj se trenutno nalazi ekipa Stiva Kliforda.

Već do poluvremena sve je bilo kristalno jasno - 35 poena iznosila je prednost Orlanda, pa je nastavak meča doneo rutiniranje gorgiranog rivala.

Rezervista Terens Ros je bio najefikasniji sa 21 poenom, Vučević je imao 17, Ajzak 16...

Kod gostiju podbacio je Kemba Voker koji je postigao tek 10 poena, pet manje od najefikasnijeg kod Hornetsa Monka.

VIDEO: Bobi već počeo da pravi šou u svlačionici Filadelfije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA