≫ 

Olimpijakos želi da igra ABA ligu: Klub iz Pireja napušta grčko prvenstvo, već su kontaktirali čelnike regionalnog takmičenja?

Mogli bi uskoro da gledamo duele Zvezde i Partizana protiv evropskog giganta, a da to ne bude Evroliga

  • 14

Posle skandala koji je izbio u polufinalu Kupa Grčke, gde je Olimpijakos odbio da odigra drugo poluvreme protiv Panatinaikosa, pojavila se informacija da tim iz Pireja želi da nastupa u ABA ligi!

Grčki mediji prenose informacije Mundo Deportiva da se klub iz Pireja na ovaj korak odlučio nezadovoljan suđenjem u meču Kupa Grčke protiv Panatinaikosa, kada je napustio parket na polovini utakmice.

Prvobitno je bila priča da Pirejci ne žele više da igraju protiv najvećeg rivala bez inostranih sudija, a sada se priča i da žele da igraju u ABA ligi.

Ukoliko zaista i dođe do toga da Olimpijakos zaigra u ABA ligi, on ne bi ugrozio ostale učesnike regionalnog takmičenja kada je u pitanju plasman u Evroligu, jer tim iz Pireja ima licencu za elitno takmičenje, bez obzira na plasman.

Podsetimo, svojevremeno je Makabi iz Tel Aviva igrao ABA ligi, pa učešće Olimpijakosa ne bi bilo nešto što nismo videli na našim prostorima.

- Olimpijakos je već kontaktirao vodeće ljude ABA lige kako bi ih upoznao sa zahtevom i kako bi bio postignut dogovor - navodi novinar Mundo Deportiva.

Podsetimo, posle prekinutog polufinala Kupa Grčke između dva atinska rivala predsednik Panatinaikosa je na njihovu klupu stavio crvene gaćice.

VIDEO: Erik prvi put u tramvaju: Jirka otkriva kakav je osećaj biti na šinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    15. februar 2019 | 17:22

    Više je kvalitetnih timova u aba nego u Grčkoj ligi.

  • Milan

    15. februar 2019 | 19:02

    Sta cete da radite glodarcici? FMP1 FMP2, FMP3...Kukala vam majka...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. februar 2019 | 17:53

    Које би то било лепо финале аба,ми и они. Све у црвено белом. Гробарима празник..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA