≫ 

Pet stvari koje ste propustili drugog dana Kupa Radivoja Koraća: Srbija dobija novog Bogdana Bogdanovića! (FOTO) (VIDEO)

Borba za Žućkovu levicu je sve žešća i neizvesnija

  • 11

Drugi dan Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća doneo je dva nova zanimljiva meča u kojima su predstavnici Košarkaške lige Srbije, Borac i Dinamik, pokazali da, i te kako, mogu da se nose sa ABA ligašima, u ovom slučaju, sa Mega Bemaksom, i Crvenom zvezdom.

Za razliku od jučerašnjih četvrtfinalnih duela, u kojima su Partizan i FMP više nego ubedljivo izašli na kraj sa Novim Pazarom i ekipom Sveti Đorđe, tokom drugog dana Kupa, viđena je potpuno drugačija slika.

Tako je Mega gubila 18 poena razlike i tek na kraju, u poslednja 4 minuta izjednačila i, posle drame, tesno pobedila Borac 73:69, dok je Zvezda bukvalno u poslednjem minutu iščupala pobedu nad Dinamikom.

VIDEO: Mega posle velike drame sa Borcem prošla u polufinale Kupa Radivoja Koraća

DVA IDENTIČNA ČETVRTFINALA  - EKIPE IZ KLS-a MOGU SA ABA LIGAŠIMA! 

I Mega i Zvezda gubile su od svojih protivnika skoro čitav meč. Tim iz Sremske Mitrovice je uspeo da stigne i prestigne rivala 4 minuta pre kraja dok su crveno-beli pobedu tražili u poslednjim sekundama meča, a dobili su je zahvaljujući nesmotrenim faulovima prototivnika.

Tračak nade za siromašnije timove van "velike košarkaške četvorke" koja igra ABA ligu ove sezone, ulili su Borac i Dinamik koji su samo zahvaljujući malom broju utakmica u nogama i kratkoj klupi ispustili pobede. Sa druge strane, i Mega Bemaks i Crvena zvezda izbegle su tešku bruku i poraz od daleko, na papiru, inferniornijeg protivnika.

Ko zna šta bi se dogodilo da je u oba KLS-ligaša bilo još po nekog iskusnijeg košarkaša koji bi uspeo da podigne tim u poslednjoj četvrtini.

Foto: Marko Jovanović

CENATRSKA LINIJA ZVEZDE PONOVO TROKIRA

Trener Zvezde Milan Tomić odlučio se da u Niš povede dvojicu centara Dušana Ristića i Majka Cirbesa, koji barem u prvom duelu, nisu opravdali očekivanja.

Sa jedne strane Nemac je za prvih 6 minuta na parketu sve promašio, a zabeležio je samo dva skoka, po jedan u odbarni i napadu, protiv centara Dinamika. I kada je ušao u igru pred kraj prvog poluvremena, uspeo je da nastavi "u istom ritmu". Sa bacanja je postigao dva poena pre nego ga je Tomić poslao na klupu. Do kraja meča nije se naigrao, a na dva poena, stigao je da dopiše tek još jedan sa bacanja.

Ni Ristić se nije naigrao košarke. Mladi centar tokom sezone, umeo je da donese preokret u nekoliko navrata, ali je u prvom meču Kupa uspeo da se sa 3 postignuta poena izjednači sa Cirbesom, i to, košem za 2 poena i jednim, od tri, pogođena bacanja.

Ako žele do Žućkove levice, crveno-beli će morati već protiv Mege da zaigraju mnogo bolje, a jedna od ključnih pozicija koja će morati da se "dovede u red" i proradi je upravo centarska.

VIDEO: Horor poluvreme crveno-belih

HOROR IGRA ZVEZDE U PRVOM POLUVREMENU 30:39

Već prvo poluvreme Zvezde protiv Dinamika pokazalo je da nešto, i te kako, ne štima u redovima Milana Tomića, koji nikako nije uspeo da prodrma i probudi svoje košarkaše.

Njegovi izabranici su šutirali 4/15 za dva i 5/18 za tri. Sama činjenica da je više puta upućen šut za tri poena, pokazuje nedostatak ideja u napadu. Solo akcije, pokušaji da se "prečicom" dođe do koša često su umeli da tokom sezone daju rezultat, ali ne i u prvom delu meča sa Dinamikom.

Dok crveno-beli šutiraju ukupno 27 posto (9/33), Dinamik za poluvreme pogađa 9 od 18 upućenih šuteva za dva i 7  trojki od 13 pokušaja za ukupan procenat šuta od 51 posto.

Šuteri koje ima Zvezda poput Berona, Perperoglua, Reglanda, Dobrića...potpuno su zakazali i ostali u senci protivničkih košarkaša.

Foto: Marko Jovanović

NENADIĆ I DALJE BEZ ŠANSE

Kup utakmice često budu idealne da mlađi i neiskusniji igrači dobiju šansu. U timu crvene-zvezde jedini bez minuta ostao je jedan od perspektivnijih mlađih košarkaša naše zemlje. Sa druge strane, trener Tomić, čiji tim je gubio od početka, sa "proverenim" snagama odlučio se da juri preokret protiv Dinamika, u čemu je i uspeo u poslednjem minutu.

DINAMIKOV BISER VULIKIĆ

Jedan od igrača koji je obeležio poslednji meč dana je mladi Vuk Vulikić iz Dinamika. Momak rođen 1999. godine dobio je 13 minuta da pokaže šta ume i zna, a poverenje trenera u potpunosti je ikoristio.

Tokom susreta uspeo je da ubaci 3 trojke iz 6 pokušaja, bude drugi strelac tima iza Glišića koji je za 37 minuta zabeležio 23 poena, a posebnu srčanost pokazao je na kraju meča, i to potezima, kojima je mnoge podsetio na Bogdana Bogdanovića, što možete pogledati u videu.

VIDEO: Srbija dobija novog Bogdana Bogdanovića - Vuka Vulikića

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    15. februar 2019 | 22:22

    Srbija dobija novog Bogdana Bogdanovica??? A sta je to Bogdan dao Srbiji? Protiv koga je ubacio vise od 12 poena za reprezentaciju?!

  • Nikola

    15. februar 2019 | 22:50

    Navijam za zvezdu ali ovo je dno dna....Partizan da trampi marinkovica za vulikica.

  • Realno

    15. februar 2019 | 22:07

    Ostoja reaguj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA