≫ 

Žoc na Atamana u finalu, bivši saigrači iz Zvezde se međusobno bore za trofej Kupa Turske

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u finale Kupa Turske posle pobede nad Bešiktašom 78:70, a u finale je prošao i Fenerbahče.

  • 0

Ekipa Željka Obradovića pobedila je Turk Telekom za koji igra Vladimir Štimac. Vasilije Micić je u dresu Efesa odigrao solidan meč, ali ne poenterski efikasan kao što je umeo prethodnih meseci.

Plej Pivara imao je po devet poena i asistencija, dok je za poene više bio zadužen Adrijan Moerman koji je zatrpao koš Bešiktaša sa 29. Fener je slavio 73:65, a u Žocovom timu je efikasan bio Kostas Slukas sa 18 poena. Melih Mahmutolu je dodao 16, a Nikola Kalinić je ubacio devet.

Marko Gudurić je imao pet poena. Štimac je za Turk Telekom postigao 13 poena, a bolji od njega je bio Landsberg sa 18. Loša vest po Fenerbahče je što u finalu zbog povrede zgloba neće biti Žofrija Lovernja. On se povredio u poslednjim minutima meča i treba da ode na magnetnu rezonancu.

Zanimljivo je da će se ovakvim epilogom trojica Srba, bivših saigrača iz Crvene zvezde naći će se u borbi za trofej.

Da je Štimac ostao u Efesu, bio bi i četvrti koji je igrao kod Dejana Radonjića na Malom Kalemegdanu, a našao se u finalu Kupa Turske tri godine kasnije. Micić i Gudurić su igrali u Zvezdi u isto vreme tokom sezone 2015/2016. Kalinić je otišao polovinom 2015. među istanbulske žuto-crne gde je i sada.

Inače, branilac trofeja u Kupu Turske je Efes, dok je Fenerbahče to takmičenje poslednji put osvojio pre tri godine.

VIDEO - Marko Gudurić: Lako sam se adaptirao u ekipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA